Ciolacu: „Nu le răspund liberalilor la telefon. Dacă îi prinde și îi dă afară din partid? Cîțu mai are voie acum doar să ascută creioane”

Liderul PSD Marcel Ciolacu a spus joi că nu a fost contactat de niciun liberal și nici nu le-ar răspunde la telefon pentru că ar putea fi dați afară din partid.

Nu au voie conform statutului lor. Au decizii în statutul lor și eu nu pot să le răspund la telefon dacă au probleme. Nu-i pot îngână să încalce statutul. Dacă îi prinde și îi exclude din partid”, a spus Ciolacu, întrebat dacă a fost sunat de vreun membru al PNL în această perioadă de când guvernul a fost demis.

Președintele PSD Marcel Ciolacu a catalogat drept „trăsnită” declarația premierului demis Florin Cîțu, care a anunțat ieri că Guvernul şi PNL vor susţine plafonarea preţului la energie, la nivelul din prezent şi că acest lucru va fi decis în prima şedinţă a Executivului, după finalizarea crizei politice. „Omul nu mai trăiește pe pământ”, a spus Marcel Ciolacu, care i-a cerut să voteze legea PSD în Parlament.

Știți emisiunea „Copiii spun lucruri trăsnite”? Am ajuns ca Cîțu să spună lucruri trăsnite. Îi reamintesc: nu a dat avizul pentru lege ca să intre în circuitul parlamentar. Va intra fără avizul lui, că nu mai stă nimeni. Sunt niște proceduri. Omul nu mai trăiește pe pământ. Trebuie să plece de acolo. Oamenii i-au spus: pleacă acasă, nu să iasă la tv să spună lucruri trăsnite, că nu mai interesează pe nimeni. (…) Ce să plafoneze, că el nu mai are voie să facă nimic decât să ascută creioane sau să împartă niște bani ilegal, ce să plafoneze dl Cîțu? Să voteze că-i senator, să voteze legea PSD și așa se plafonează prețurile și dl Iohannis să o promulge”, a spus Marcel Ciolacu.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, s-a întrebat joi ce are președintele Klaus Iohannis cu românii din localități conduse de edili de stânga, după ce social-democrații au zis că depun plângere penale împotriva premierului asupra modului în care au alocat sumele către primari și șeful statului i-a numit „frustrați” pe PSD-iști.

Vreți să intrăm într-o scenetă de prost gust în care Iohannis dorește să fie actorul principal? Este evident ce se întâmplă. Problema nu este că are ceva cu PSD, dar ce are cu oamenii? Ce are cu românii? Este președintele tuturor românilor, nu doar a celor care au votat cu Cîțu la Congres. Îi reamintesc că a spus că statul a eșuat, iar șeful statului este Iohannis, premier e Cîțu și președintele Camerei Deputaților e tot penelist, reprezentant al statului eșuat”, a zis Ciolacu.

Liderul PSD a adăugat:

Astăzi Iohannis și Cîțu v-au trimis nota de plată pentru Congresul PNL: sărăcie, foame și frig. Iohannis și Cîțu au condamnat peste 70 la sută din populația României la cea mai cruntă iarnă din ultimii 30 de ani. Iohannis și Cîțu au ales să se poarte cu propriul popor mai rău decât dictatorul Nicolae Ceaușescu! Românii vor sta în benză și frig, pentru că acești iresponsabili și-au plătit din banii românilor funcțiile lor la Congresul PNL. Peste 150 de milioane de euro din bani publici au fost dați mită pentru primarii PNL care l-au votat la Congres pe Cîțu cu mâna la nas! Restul administrațiilor locale care au cerut disperate bani pentru încălzire, spitale și școli NU au primit bani nici de hârtie igienică. Aici a ajuns cinismul lui Iohannis și Cîțu! Aceasta este România feudală. Iohannis vrea să fie stăpân peste un popor de iobagi. Orașele și satele vor îngheța la propriu. Nu vor mai fi bani pentru căldură. Școlile și spitalele nu vor mai avea cu ce să plătească facturile. Creșterea explozivă a prețurilor la energie și gaze, fără nicio măsură de compensare, va face ca românii, firmele românești și instituțiile publice să intre în colaps. PSD nu poate accepta acest lucru! De aceea, vom depune plângere penală împotriva lui Cîțu! Vom merge până la capăt! Românii nu trebuie să sufere pentru că Iohannis și Cîțu s-au răzbunat că am dat jos acest Guvern. Cîțu a mai fost în pușcărie pentru beție! De data asta, trebuie să se întoarcă acolo pentru faptele împotriva propriului său popor!”

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, susține că în Parlament există o majoritate neoficializată care poate adopta proiecte importante pentru români, cum ar fi cel care reglementează prețul energiei și al gazelor, asta deși partidele care urmează să voteze la unison nu vor forma o coaliție pentru guvernare.

Este posibil, Parlamentul funcționează. Dacă nu funcționează Guvernul, multe din atribuții le preia Parlamentul. Acum acesta devine și executiv pentru urgențele românilor. Eu nu am zis că am discutat cu ceilalți lideri. Liderii au stat de vorbă, din câte am înțeles eu, există”, a declarat Marcel Ciolacu.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *