Ciolacu îl apără pe Ion Iliescu: „A făcut mai mult bine României, decât rău”. Despre Dragnea: „CEx-ul se transformase în PLUTON DE EXECUȚIE”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că este „structural diferit” de Ion Iliescu şi nu se regăseşte în tipul de om politic pe care acesta l-a reprezentat. „Cu toate neajunsurile şi cu toate bunele şi relele, eu cred că Ion Iliescu a făcut mai mult bine României, decât rău”, a afirmat Marcel Ciolacu. Șeful PSD a declarat, la Kanal D, că este „structural diferit” de Ion Iliescu, dar acesta a fost „omul şi decidentul acelui moment”.

Cu toate acuzele care s-au adus lui Ion Iliescu, România a luat-o în direcţia bună. Cu toate neajunsurile şi cu toate bunele şi relele, eu cred că Ion Iliescu a făcut mai mult bine României, decât rău, dar nu ma regăsesc în omul politic”, a declarat Marcel Ciolacu.

Acesta a afirmat că discută cu toţii foştii preşedinţi ai PSD, mai puţin cu Liviu Dragnea. Ciolacu a vorbit despre diferența dintre el și Liviu Dragnea, fostul său șef de partid. Liderul social-democraților a relatat tensiunea din partid în era lui Dragnea și cum Comitetul Executiv se transformase în „pluton de execuție”.

Am avut o întâlnire, la Sâmbăta, cu toți colegii mei și constatam relaxarea din acest moment, din partid. Eu am impus în partid să mi se vorbească pe numele mic, Marcel. De critici, vă dau numărul lui Mihai Tudose să vă spună de câte ori m-a criticat. Sau Grindeanu, sau Gabi Firea. Acest partid nu are nevoie de un tătic și om care să le știe pe toate. CEX-ul se transformase în pluton de execuție. Eu nu am exclus pe nimeni.”, a explicat președintele PSD.

Întrebat dacă îi este frică de Liviu Dragnea, Ciolacu a fost ferm: „Categoric, nu!”

Marcel Ciolacu este convins că, în momentul în care se va elibera din pușcărie, Liviu Dragnea nu va mai dori să activeze în PSD:

Am avut o relație foarte complexă, și de șef… Am avut o perioadă în care ne sfătuiam foarte mult și comunicam. Am ieșit și am spus că toată strategia prin care a condus partidul nu a dus la rezultatele pe care le așteptam. Am avut discuții și despre partid, și despre viața noastră. Apoi, a urmat o perioadă în care nu s-a mai putut comunica cu Liviu Dragnea, cu toate riscurile excluderii. Nu am fost exclus, am fost schimbat și din Guvern, și din partid. Țelul meu în viață nu e să rămân președintele PSD până la moarte. Nici țelul lui Liviu Dragnea nu este să preia partidul.”, a spus Marcel Ciolacu.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.