Ciolacu, dispus să voteze Guvernul… Cioloș 2! „Discutăm cu oricine, în afară de PNL”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că formațiunea pe care o conduce exclude „categoric” intrarea la guvernare alături de PNL sau votarea unui guvern minoritar PNL.

Întrebat dacă l-ar vota în funcția de șef al guvernului pe Dacian Cioloș, liderul social-democrat nu a exclus acest lucru și a subliniat că PSD va negocia cu toate partidele, în afară de PNL, formarea unei majorități.

Discuțiile din interiorul partidului sunt foarte clare: nu vom participa la o guvernare cu PNL, sub nicio formă. Și sub nicio formă nu vom vota un guvern minoritar al PNL, indiferent de ofertele venite către diferiți lideri ai PSD, inclusiv mie, sau o ofertă de participare la guvernare. Nu putem, România nu poate continua cu acest prim-ministru după aceste luni dezastruoase pentru sănătatea românilor și pentru economia românilor. Nu există un domeniu de activitate economică în care acest guvern să fi luat măsuri coerente. (…) Nu, nu vom participa cu PNL. Categoric. (…) Nu știu (despre Dacian Cioloș – n.r.). Haideți să vedem cine se plasează pe primul loc. Constituțional, partidul care se clasează pe primul loc este chemat primul pentru a desemna un prim-ministru și, pe urmă, să aibă perioada pentru a-și forma majoritatea”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu a mai spus că PSD nu va face sondaje de opinie în această perioadă și nici exit-poll în ziua alegerilor parlamentare.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *