Ciolacu, despre bugetul pe 2022: „Sunt două variante puse în discuție…” Termen LIMITĂ: Până de Crăciun!

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat luni că speră ca bugetul de stat pe 2022 să fie gata până la 24 decembrie.

Ministrul Finanțelor am înțeles că a strâns toate solicitările de la ministere  și încercăm în ședința de coaliție de azi, dacă nu, o să mai facem încă una și mâine, și poimâine, și sperăm să finalizăm acest buget până pe data de 24 decembrie. Sunt două variante puse în discuție: ori pe 24 decembrie, ori la sfârșitul lui ianuarie în sesiune extraordinară”, a spus Ciolacu, la sediul PSD.

Coaliţia se reuneşte, luni, de la ora 16.00, în şedinţă, ministrul Finanţelor Publice, Adrian Câciu fiind aşteptat să prezinte proiecţia bugetară pe 2022. Guvernul s-a angajat că va trimite bugetul în Parlament pentru a fi adoptat până în sărbătorile de Crăciun, însă PNL şi PSD nu se înţeleg în privinţa majorărilor de venituri dorite de social-democraţi pentru anul viitor. Săptămâna trecut, discuţiile din coaliţie nu au ajuns la niciun consens, iar liderii politici au fost nevoiţi să meargă şi la o discuţie cu președintele Klaus Iohannis, pe tema bugetului de stat pe 2022. Principala nemulţumire a fost legată de introducerea unei taxe de solidaritate pentru companiile mari, de 1% din cifra de afaceri, cu care liberalii nu au fost de acord şi care în cele din urmă nu se aplica anul viitor.

Ministrul Finanţelor Publice, social-democratul Adrian Câciu, este aşteptat să vină, luni, cu proiectul privind bugetul pe anul 2022. Preşedintele PSD Marcel Ciolacu spunea, săptămâna trecută, că, din punctul său de vedere, ar trebui să finalizăm anul şi cu un buget trecut prin Parlament. Un alt subiect pe care PNL şi PSD nu se înţeleg este proiectul de lege privind certificatul verde. Între ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila şi liderul PNL Florin Cîţu a existat un schimb de replici. Rafila l-a acuzat pe Cîţu că a dinamitat vaccinarea în România, iar liderul PNL a precizat că în condiţiile în care ai peste 100.000 de persoane vaccinate în România, înseamnă că acest proces merge bine.

PNL a făcut un compromis să fie la guvernare, dar nu va fi Partidul Social Liberal”, a spus Cîţu.

Ministrul Sănătăţii spunea că statul ar putea asigura pentru o perioadă de 42-45 de zile testarea persoanelor nevaccinate în vederea obţinerii certificatului verde, Rafila arătându-se împotriva „ameninţării şi şantajului”. „Nu vreau să mai comentez absolut în niciun fel spusele fostului premier al României, chiar nu are niciun fel de rost să polemizăm. Dânsul are o opinie bazată pe cunoştinţele lui economice, eu le mai utilizez şi pe cele medicale”, arată el.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *