Ciolacu, despre alianța cu PNL: „În acest moment de răscruce al României, NU avem altă soluție politică. Îmi ASCUM proiectul!” UDMR intră la guvernare! Cum se împart ministerele

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat faptul că UDMR și minoritățile naționale vor face parte din viitorul Guvern. Același lucru l-a promis și președintele PNL, Florin Cîțu.

Cred că este necesar ca UDMR-ul și minoritățile naționale să fie prinse în această construcție politică. Nu mai trebuie să vorbim de un guvern de coaliție, ci trebuie să vorbim despre guvernul României.”, a spus Marcel Ciolacu.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a explicat că împărțirea portofoliilor în viitorul guvern PSD-PNL-UDMR se va face conform ponderii deținute în Parlament de către fiecare partid.

Există o cutumă parlamentară care așează lucrurile în matca lor: în funcție de numărul de mandate din Parlament. O să las eu de la mine și nu facem împărțirea după scorul din sondaje.”, a spus Marcel Ciolacu.

Conform acestui algoritm, PSD va avea cel mai mult de câștigat, iar PNL va pierde mai multe ministere, asta pentru că au pierdut recent 17 parlamentari.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că cea mai bună variantă pentru România, astăzi, ar fi un guvern PSD-PNL, care să confere stabilitate. Ciolacu susține că și Florin Cîțu a înțeles că nu mai poate să fie prim-ministru în viitorul guvern.

Eu cred că este cea mai bună soluție în acest moment (un guvern PSD-PNL). Sunt ferm convins că întoarcerea la români este necesară pentru că s-a făcut un acces la guvernare prin foarte multe minciuni, dar România nu mai poate rezista la încă o criză politică. Primul lucru pe care l-am cerut domnului Cîțu, ieri, a fost execuția bugetară. Ne-a fost trimisă execuția bugetară, ne vom uita foarte atent pe ea, pentru a nu minți românii. Ce se poate anul acesta, se poate, ce nu se poate va veni anul viitor. Este foarte important să depășim aceste luni până în martie, dacă vom reuși să înțelegem. Cred că și domnul Florin Cîțu a realizat că nu mai poate să fie prim-ministrul României.”, a spus Marcel Ciolacu.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.