Ciolacu, convins că avem guvern într-o săptămână: „Încercăm să mergem la Cotroceni cu un acord politic”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, dă promisiuni că Guvernul o să fie în puteri depline joia următoare. Liderul PSD a purtat discuții cu cei de la PNL, iar în următoarele zile noua coaliție de guvernare o să anunțe numele oficialilor care o să ocupe portofoliile.

Singurul lucru: am înceracat să creionăm cele două propuneri și structura Guvernului. Nu am ajuns la o discuție să vedem cine are primul ministru. Dacă noi insistăm să nu avem premier, ministerul de finanțe să fie la PSD. La fel la PNL. Am avut o discuție pe pachetul social. Părerea celor de la PNL e să nu creștem nicio taxă; nu putem să venim cu o minciună în fața românilor. Am ajuns la un program, ca joi România să aibă Guvern”, a spus Marcel Ciolacu, după negocieri.

Vrem să construim, totuşi, un guvern funcţional şi o coaliţie să fie toată lumea mulţumită ca şi echilibru guvernamental”, a mai afirmat liderul PSD.

Întrebat dacă se va merge cu o singură propunere de premier, Ciolacu a afirmat: „Joi, am negociat cu toţii, România trebuie să aibă un Guvern (…) Încercăm să mergem cu un acord politic în care să scriem clar cine este primul ministru şi până când este rotaţia, 30 mai, parcă”.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit, joi seara, despre ultimele negocieri care au avut loc cu PNL pentru formarea noului guvern.

Există o decizie comnă, că primul-ministru se va face din rotație. Încercăm să mergem cu un acord politic și să spunem clar cum se va face rotația. PSD are părerea că nu trebuie introdusă nici o taxă. Rotația va fi până peste un an și jumătate. Consider că a fost de datoria noastră să informăm despre stadiul negocierilor. Sper că mâine să finalizăm programul de guvernare”, a spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu îl atenționează pe Klaus Iohannis că, în comparație cu PNL, PSD nu are un parteneriat cu el. Mesajul ferm al lui Ciolacu are loc în pline negocieri PSD-PNL și chiar înainte de consultările de la Palatul Cotroceni.

Cel mai bine este să mă sfătuiesc cu colegii și vom lua deciziile cele mai importante. Eu nu am avut nicio discuție cu președintele. Eu sunt de la PSD, nu am un parteneriat cu președintele. Va fi o colaborare instituțională.”, a spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a fost întrebat dacă ar fi interesat să preia șefia Camerei Deputaților, în contextul în care ratează o posibilă numire în fruntea Guvernului.

Dacă doream să fiu președintele Camerei Deputaților eram deja”, a răspuns tranșant Ciolacu.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, anunță că s-a stabilit, alături de PNL, ca viitorul guvern PSD-PNL-UDMR să fie învestit joia viitoare.

„Joi, am negociat cu toții, România trebuie să aibă guvern. Încercăm să mergem cu un acord politic în care să scriem clar care este prim-ministrul și care este rotația”, a declarat Ciolacu.

Întrebat dacă PSD ar putea renunța la decizia ca primul premier să fie dat de social-democrați, Ciolacu a răspuns: „Cel mai bine o să se exprime colegii mei când o să merg în fața lor cu aceste propuneri.”

Astfel, viitorul premier ar urma să fie în funcție până în luna mai 2023. Cu privire la configurația viitorului guvern, Ciolacu a mai precizat: „Încercăm să rămânem în același număr de ministere și în următorul guvern.”

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.