Ciolacu anunță că PSD nu face NICI UN pas în spate și cere funcția de premier: „Să NU credeți că vom face o construcție politică aberantă!”

PSD joacă dur intrarea la guvernare. După ce PNL s-a dezintegrat și riscă să nu mai poată face majoritate alături de UDMR și USR pentru a face un guvern, președintele Marcel Ciolacu pune condiții extrem de dure pentru intrarea la guvernare. Câștigători ai alegerilor, social – democrații spun că vom nici mai mult nici mai puțin  decât funcția de premier.

PSD nu va purta discuții sterile privind ministerele. Prima dată discutăm program de guvernare și măsuri. Discutăm cu orice partid care reprezintă cetățenii.  Nu e exclusă nicio o negociere cu PSD. Să nu credeți vreo clipă că eu nu o să cer mandat colegilor mei să nu merg cu propunere de premier. Să nu credeți că noi vom face o construcție politică aberantă. Eu am crezut că ieri PNL votează o rezoluție să își ceară scuze pentru cei 4.000 de români care și-au pierdut viața. Dacă nu mai au contact cu realitatea, să se uite la CNN. Discuțiile din PSD sunt cele 100 de măsuri pe care trebuie să le luăm pe termen scurt și lung”, a declarat Ciolacu.

Președintele PSD Marcel Ciolacu a anunțat miercuri că a fost finalizată o listă cu 100 de priorități pentru români de la care vor porni discuțiile cu PNL. Totodată, el a criticat abordarea celor de la USR și PNL, spunând că dau dovadă de aroganță și superficialitate.

Haideți să vedem realitățile din România. Ne aflăm într-o criză majoră pandemică negestionată. Ne află într-o criză economică, într-o criză socială și într-o criză politică declanșată de fosta guvernare de dreapta, respectiv PNL și USR. Toate crizele au fost gestionate și sunt efectul acestei alianțe de dreapta susținută de președintele Klaus Iohannis. Cred că aici este discuția. Am văzut abordarea celor două partide în ședințele lor. Este o abordare arogantă și superficială. Eu am terminat cu colegii mei cele 100 de priorități pentru români, atât pe o perioadă scurtă, cât și pe o perioadă medie și de la acest lucru vom porni în discuțiile pe care le vom avea cu PNL”, a spus Ciolacu, la sediul PSD.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că social-democrații își vor asuma guvernarea, în contextul în care partidele de dreapta au dus România într-o situație foarte dificilă. Criticile lui Marcel Ciolacu vin în contextul în care se pregătesc negocieri PSD-PNL pentru formarea unei alianțe.

Cumva nu vedem realitățile din România? PSD este dispus să își asume guvernarea pentru a scoate România din situația în care a fost aruncată de guvernarea de dreapta. Cred că acest bâlci cu desemnări de prim-miniștri, care știau că nu vor trece, cu rezoluții adoptate noaptea fără nicio noimă. Cel mai mare grup din Parlamentul României nu poate sta deoparte în toată această criză.”, a spus Marcel Ciolacu.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

5 comentarii la „Ciolacu anunță că PSD nu face NICI UN pas în spate și cere funcția de premier: „Să NU credeți că vom face o construcție politică aberantă!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *