Ciolacu „bagă mortul” în casa PNL: „Putem guverna pe modelul nemțesc. A mai existat un USL!”

Marcel Ciolacu a vorbit, joi seara, despre o eventuală guvernare cu PNL, pe model nemțesc! Liderul PSD a precizat că un guvern PSD-PNL nu este posibil în acest moment, dar a lăsat să se înțeleagă că ar putea prinde contur în viitor. Ciolacu l-a acuzat pe Klaus Iohannis pentru că s-a opus unui eventual parteneriat guvernamental PSD-PNL după alegerile din decembrie 2020.

A mai existat, a mai existat un USL. Este exclus, în acest moment, pentru că s-au pierdut timpii adecvați de a face acest lucru dintr-o încăpățânare a președintelui de a a avea ”guvernul său”. În urma unor alegeri este posibilă o astfel de discuții pentru că este un restart.”, a precizat Marcel Ciolacu la B1 TV.

PNL și USR-PLUS au ajuns în tabere diferite cu Florin Cîțu la Palatul Victoria, deși au plecat împreună, la începutul anului, pentru ceea ce ei numeau „reformarea României”. În numai 8 luni, coaliția guvernamentală s-a făcut țăndări, iar USR-PLUS pune condiții pentru a reface relația cu liberalii: Florin Cîțu să nu mai fie premier. Marcel Ciolacu a analizat situația dintre cele două tabere devenite adversare și profețește o împăcare.

E greu să plece câinele de la măcelărie sau de la grătar. O să accepte mai puțină carne pe os, dar se vor împăca. Conflictele vor apărea din nou. ”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, respinge categoric varianta unei înțelegeri cu președintele Iohannis în criza politică, în contextul în care social-democrații refuză să susțină moțiunea de cenzură AUR-USRPLUS înainte ca aceasta să ajungă în plenul Parlamentului.

Nu am vorbit. Ce să-mi ofere mie Iohannis mai mult decât mi-au oferit românii. N-am dosare penale, n-am furat, trăiesc din salariu, ghinion. Sunt un om normal, am o familie normală. Ce poate să-mi ofere mie Iohannis și colegilor mei ca eu să fac înțelegere cu Iohannis? Pe ce să fac înțelegere? După ce a vrut să distrugă PSD. Credeți că vreun pesedist uită acest lucru? Credeți că eu am uitat că m-a acuzat că am vândut Ardealul și pe urmă a luat UDMR-ul la guvernare?”, a declarat Ciolacu.

Liderul PSD afirmă că moțiunea de cenzură trebuie votată după decizia CCR pe tema conflictului constituțional Guvern-Parlament, iar dacă PSD ar da curs solicitărilor USR s-ar vorbi despre un blat cu PSD-USRPLUS.

Despre ce blat discutam astăzi dacă am fi votat cu USR și AUR? A, am un blat cu USR, spuneau cei de la PNL. Oamenii sunt niște ștantajiști. Vor să scape de Cîțu și să guverneze tot cu PNL. Eu nu creez precedentul. Peste șase luni dacă se supără iar USR și vrea să-l dea jos și pe Orban. Băi, pesediști, ia veniți să-l dăm jos și pe ăsta! Cum pot eu să girez așa ceva?”, a mai declarat Ciolacu.

Vă dați seama ce circ aveam dacă ar fi intrat Cîțu și Orban amândoi premieri în Congresul PNL?

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, spune că demiterea Guvernului înainte de Congresul PNL ar fi putut produce o situație fără precedent dacă CCR ar invalida procesul.

Îl dăm jos pe Cîțu, țara are nevoie de premier. Îl pun pe Orban premier. Vă dați seama ce circ am fi avut în România să fi avut doi premieri, Cîțu și Orban, pe amândoi deodată? Ambii să fi mers la Congres premieri?”, a spus Ciolacu.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit și despre scenele de stadion care s-au petrecut azi în Parlament, la citirea moțiunii de cenzură.

Este o fugă după imagine, duce la o scârbire a românilor față de politicieni. Sunt degustat, siderat de astfel de acțiuni. S-a căutat acest moment de scandal. Am fost cu propunerea la Iohannis de a face un guvern de uniune națională. Președintele a ales altceva. Președintele e PNL, premierul e PNL. Nu se văede această acuză cu blatul cu PSD. Au toate funcțiile din statul român. PSD e în opoziție. și a început această mascaradă. I-a prins total nepregătiți cu valul 4, cu prețurile la energie”, a spus Marcel Ciolacu.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.