Ciolacu anunță SCHIMBAREA Codului Fiscal. „Inflația este influențată de prețul la energie”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că se va  modifica Codul Fiscal, iar noile măsuri vor fi anunțate cel târziu la 1 iunie pentru ca Legea bugetului pentru anul 2023 să se construiască pe baza noilor modificări.

Ar trebui să prezentăm noile măsuri la 1 iunie. Codul Fiscal trebuie adoptat cu 6 luni înainte, pentru ca bugetul pe anul viitor să se construiască pe acest nou Cod Fiscal, să fie prinse măsurile. Rămân la ideea că trebuia să venim cu o reglementare a prețurilor la energie, care s-ar fi văzut imediat. Deocamdată, efectele se văd, dar pe termen mai lung. Toată lumea vine mereu, că vom avea o colectare mai bună. S-a îmbunătățit colectarea, noul șef al ANAF a luat totul foarte în serios și a crescut colectarea. Există discuții privind Codul Fiscal, iar când vom lua o decizie vom ieși împreună și vom anunța.”, a spus Marcel Ciolacu.

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat luni, cu privire la creșterea inflației, că aceasta este influențată de prețul la energie, iar o scădere a inflației depinde de „cum se mișcă Ministerul Energiei în perioada următoare”.

Inflația este influențată în continuare de prețul la energie. (…) E posibil ca, dacă Ministerul Energiei închide acest capitol cu compensările, inflația să mai scadă, urmând să facem față inflației care vine din zona euro. E în funcție de cum se mișcă Ministerul Energiei în perioada următoare. Este record în toată Europa. Gândiți-vă, dacă nu s-ar fi luat aceste măsuri, unde s-ar fi ajuns”, a spus Ciolacu, la sediul PSD.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *