Ciolacu amenință miniștrii cu REMANIEREA: „Cine nu reușește, va pleca ACASĂ!” PSD-istul vrea o colectare mai bună și… creșterea natalității

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că toți miniștrii vor trebui să își reorganizeze cheltuielile în așa fel încât să facă față măririlor decise în Parlament, dar și să facă o economie de 10%. Ciolacu a explicat că miniștrii care nu reușesc să se organizeze vor pleca acasă.

„Cine va știi să managerieze ministerul pentru a face față creșterii cheltuielilor și să respecte economiile de 10%, bine. Cine nu reușește să facă acest lucru, atunci va pleca acasă. Nu trebuie să sufere oamenii pentru nepriceperea conducătorilor”, a spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, insistă pe ideea impozitării progresive, care ar putea fi implementată în anii următori, în ciuda opoziției partenerilor de guvernare. Ciolacu afirmă că România este una dintre ultimele țări din UE care are un asemenea sistem de impozitare. Liderul PSD s-a referit însă și la nevoia îmbunătății colectării, înainte de orice măsuri de creștere a nivelului de impozitare, în condițiile în care România se confruntă cu cea mai mare evaziune fiscală din UE.

Cred că ANAF și Vama trebuie să începe să colecteze mai bine. Ieri am avut o întâlnire cu Microsoft, care a implementat în Polonia program de colectare. După un an de zile au avut o colectare mai mare cu 7 miliarde de euro doar din TVA. Primul pas trebuie să îl facă statul, să devină mai eficient”, a declarat Ciolacu.

Liderul PSD a vorbit și despre eventuala introducere a unei taxe de solidaritate, care există în Germania. „Este pe agenda de discuții, o să alegem forma cea mai bună”, a precizat Ciolacu.

Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a explicat că se gândesc măsuri, la nivel guvernamental pentru a crește natalitatea în România, iar una dintre măsuri ar putea fi scutirea de la plata impozitului pe venit pentru oamenii cu venituri mici.

Privim cifrele și vedem că natalitatea în România este în scădere și nu putem crește natalitatea doar prin alocații sau ajutoare. Pentru ca natalitatea să crească este nevoie de servicii și dezvoltare. Trebuie să construim mai multe grănițe, creșe, școli pentru a-i încuraja pe oameni să facă copii. Este normal ca cei cu venituri mici și medii să nu plătească impozit pe venit, pentru a-i sprijini”, a spus Marcel Ciolacu.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *