Ciolacu: „Am vorbit cu liderii partidelor parlamentare. O să ne strângem să luăm o hotărâre în ceea ce priveşte alegerile”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, susţine că a discutat cu toţi liderii partidelor cu reprezentare parlamentară „în afară de domnul Orban” şi că se vor reuni cu toții ca să ia „o hotărâre în ceea ce priveşte alegerile” parlamentare. Ciolacu susţine că preşedintele trebuie să promulge legea care prevede că Parlamentul stabileşte data alegerilor locale, după decizia anunţată săptămâna aceasta de CCR, şi că după promulgarea legii Hotărârea de Guvern devine nulă.

Nu eu schimb data alegerilor. Noi suntem în opoziţie şi, indiferent cât minte preşedintele Iohannis, nu avem o majoritate. (…) Noi, în două săptămâni, trebuie să intrăm în campanie electorală, după altă campanie electorală. Am stat foarte mult de vorbă cu domnul profesor Rafila şi mi-a explicat că nu neapărat ziua votului a dus la această creştere (…) Întâlnirile din campania electorală, oricât de controlate, sau oricât respecţi legea şi regulile, automat se răspândeşte acest virus. Forţele politice reprezentate în Parlament trebuie să se întâlnească să stea de vorbă cu ce este mai bine pentru români să facem în acest moment”, a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a explicat că, dacă se va decide schimbarea datei alegerilor în Legislativ, aceasta se va întâmpla pentru că o majoritate va dori acest lucru.

Acest trend nu îl poţi stopa cu campania electorală, dimpotrivă, îl alimentezi. (…) E o diferenţă între ce doreşte Guvernul şi spaima pe care o trăiesc românii, e cea mai mare criză sanitară cred că după război. Nu văd nimic coerent, nu există un plan pentru aceste alegeri. (…) E cazul ca liderii politici cu reprezentare în Parlament să se întâlnească, să stea de vorbă cu specialiştii şi specialiştii să ne spună ce e de făcut”, a adăugat liderul PSD.

Acesta a precizat că alegerile parlamentare pot fi amânate trei luni, prin lege organică, dar că mandatul aleşilor poate fi prelungit şi în condiţiile unei stări de urgenţă decretată de preşedinte.

Eu am citit motivarea foarte atent. În momentul în care această lege e promulgată de preşedintele României, HG-ul prin care se ţin alegerile este nul. (…) Dacă va fi promulgată, în momentul acela data alegerilor nu mai este 6 decembrie. Nu mai are timp, până pe 6 decembrie să nu promulge această lege, iar Guvernul încalcă legea dacă dă un alt HG. Mai mult, toţi cei care participă dau în judecată şi câştigă pentru că e fără temei legal. O să ne strângem cu toţii să luăm o hotărâre în ceea ce priveşte alegerile. Cred că specialiştii sunt cei mai îndrepăţiţi să spună când”, a adăugat Ciolacu.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.