CIOCNIRE Țuțuianu (PSD) – Huțucă (PNL) la audierea lui Pîslaru (Finanțe), „căzut” și el între scaunele comisiei de specialitate

Mai multe contre între parlamentarii din cadrul Comisiei de Buget, Finanţe, Bănci au avut loc în timpul audierii ministrului desemnat al Finanţelor, Dragoş Pîslaru, legate de procedură, iar la un moment dat Pîslaru a fost pus în încurcătură de o întrebare a unui deputat PSD despre agenţiile aflate în subordinea Ministerului Finanţelor. Pîslaru a primit aviz negativ.

Luptele s-au dus între doi constănțeni: deputatul PSD Marius Horia Țuțuianu și președintele Comisiei, deputatul PNL Bogdan Huțucă. Ţuţuianu l-a întrebat pe Dragoş Pîslaru câte agenţii sunt în subordinea Ministerului de Finanţe şi să le denumească. Apoi, Ţuţuianu i-a transmis preşedintelui Comisiei, deputatului PNL Bogdan Huţucă, faptul că ar fi vrut ca ministrul desemnat să răspundă la fiecare întrebare când îi este adresată, procedura fiind ca reprezentanţii unui partid să pună trei întrebări şi apoi să primească răspuns la aceastea.

Domnule preşedinte, aş fi vrut ca domnul Pîslaru să răspundă la fiecare întrebare când a fost pusă, fără a-i da consilierii date de care are nevoie, după cum văd că face acum”, a declarat deputatul PSD.

Bogdan Huţucă a replicat: „Am stabilit împreună că răspunsurile se dau după ce grupul pune toate întrebările”.

Ţuţuianu a precizat că aşa a stabilit preşedintele comisiei, la care deputatul PNL a afirmat că acest lucru s-a petrecut prin vot.

„Noi am votat împotrivă“, a precizat Ţuţuianu. El a continuat: „Aţi condus şedinţa cum aţi dorit dumneavoastră. Avem dreptul să ne spunem fiecare punctul de vedere”.

Da, dar având o decenţă a dialogului“, a ripostat Huţucă.

Apoi, Dragoş Pîslaru a oferit răspunsul: „Sunt patru agenţii care sunt în subordinea Ministerului Finanţelor Publice…trei agenţii care sunt în subordinea…discutăm aici de ANAF, ANAP şi de Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate şi discutăm apoi de o serie de unităţi care sunt în subordine, dar care au şi venituri proprii, Autoritatea pentru Supravegherea Publică a Activităţii de Ordin Statutar…..”.

Apoi, deputatul Ţuţuianu a replicat: „Sunt patru agenţii, dacă nu le ştiţi vi le spun eu. Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc, Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor. Măcar două numiţi-le dumneavoastră”.

Disputa a fost închisă de Bogdan Huţucă. „Aţi primit un răspuns. Să sperăm că este şi relevant pentru activitatea unui ministru al Finanţelor”, a declarat deputatul PSD.

Conform informaţiilor de pe site-ul Ministerului Finanţelor, instituţiile subordonate sunt: ANAF, Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc, Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor şi Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate. Dragoş Pîslaru a primit aviz negativ. El a avut 16 voturi “împotrivă”, 11 “pentru” şi s-au înregistrat 13 abţineri.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *