CIOCNIRE Cîțu – Orban pe scena Congresului PNL! Cîțu: „Voi, colegi liberali, ați primit doar promisiuni. Vă promit că nu o să vă dezamăgesc. Iohannis e soluția pentru România”

Florin Cîțu și-a prezentat moțiunea România liberală la Congresul PNL de la Romexpo. La fel ca în cazul lui Klaus Iohannis, Cîțu a fost întrerupt constant – și mult mai vehement, de susținătorii lui Ludovic Orban.

Cei care strigați „Demisia!” știți că înseamnă să vă dați jos propriul guvern, da? Numai Dragnea făcea asta… Deci PNL e viu și asta trebuie să vadă toți românii: democrație. O campanie lungă și dificilă, nu-i așa? Eu nu regret nimic, în această campanie am văzut România, ce au nevoie românii și au nevoie de liberalism! Am mers în toată țara, ca să cunosc toate problemele, dar și voi, colegi liberali, probleme pentru care ani de zile ați primit doar promisiuni și promit că nu o să vă dezamăgesc”, a spus Cîțu.

Spiritele s-au încins și Orban a intervenit:

Am rugămintea către toți susținătorii mei: domnul Cîțu își susține moțiunea, am rugăminte să stați liniștiți să își prezinte moțiunea. Lăsați-l să își prezinte moțiunea!”, a spus Orban.

Cîțu și-a reluat discursul și l-a atacat pe contracandidatul său, susținând că nu va purta niciodată o geacă pe care scrie Votați PSD! De asemenea, ca o intervenție de forță, Cîțu a precizat că are un parteneriat solid cu președintele Iohannis, singura soluția pentru România:

Pot să susțin moțiunea și în uralele tuturor românilor! Do your worst! Știu că nu am fost perfect în campanie, dar sunt mândru că eu, doar eu, am reușit să am o campanie pozitivă și optimistă, indiferent de cât m-au atacat ceilalți. Alegem liberalismul autentic! Colegi liberali, eu sunt Florin, nu am intrat de mult în politică, dar am muncit mult și fără compromisuri ca să ajung aici! Fără voi, cele 40 de filiale care ați votat moțiunea mea, nu aș fi putut să candidez astăzi. Încrederea voastră mă responsabilizează. Mă uit în sală și uitați-vă câți am ajuns. Vă spun cu emoție că toți sunteți echipa mea! Recunosc, sper să conving mai mulți să mă votați. Eu sunt un om de echipă și vreau să lucrez cu voi toți, să facem PNL cel mai mare partid din România! Astăzi votați un nou mod de a face politică, votați o echipă și vă aștept în echipa mea. Garantez că deciziile le vom lua împreună. Sunt un liberal convins și mă voi bate pentru PNL așa cum nu au știut, nu au putut, nu au vrut alții să o facă. Măi voi bate să refacem coaliția de guvernare. Sunt un liberal convins și unde am fost mi-am făcut bine treaba, am spălat vase în SUA ca să îmi plătesc facultatea. Respect munca și interesul antreprenorial al românilor. Respect politicile liberale în politică și viața personală și nu fac compromisuri. Proprietatea privată este sfântă, iar antreprenorii sunt eroi. Sărăcia trebuie eradicată din România. (…) Eu nu voi purta niciodată o geacă pe care scrie „votați PSD”! Trasez o linie foarte clară: cât sunt eu președinte al PNL, nu vom face alianță cu PSD. Îi ținem în opoziție acum, dar și după 2024. Pe mine nu o să mă vedeți niciodată în ipostaza de a forța o moțiune de cenzură împotriva propriului guvern! Vă mai promit ceva: niciodată nu o să pun în pericol parteneriatul cu președintele Klaus Iohannis. Cei care fac asta sunt ipocriți, au uitat că sunt la guvernare tocmai pentru că au un parteneriat puternic cu Klaus Iohannis. Parteneriatul meu cu președintele Iohannis este unul onest. Klaus Iohannis reprezintă soluția pentru România”, a mai spus Cîțu.

Din nou, Orban a intervenit cu un apel la susținătorii săi. Cîțu și-a dat seama de strategie și a precizat doar „Dacă nici pe dumneavoastră nu vă ascultă…”

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

2 comentarii la „CIOCNIRE Cîțu – Orban pe scena Congresului PNL! Cîțu: „Voi, colegi liberali, ați primit doar promisiuni. Vă promit că nu o să vă dezamăgesc. Iohannis e soluția pentru România”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *