Spread the love

Ușor, ușor, tot mai multe primării din țară au acces la fondurile guvernamentale asigurate prin Programul Național pentru Dezvoltare Locală – 2 (PNDL). În județul Constanța, aproape toate administrațiile publice locale vor primi bani prin acest program. În total, primăriile din județul nostru vor încasa aproape 700 milioane lei prin PNDL 2, mai exact suma de 693.091.963 de lei. Practic, în momentul de față, în condițiile în care accesul la fondurile europene este tot mai dificil, Programul Național pentru Dezvoltare Locală reprezintă sursa principală de finanţare pentru infrastructura satelor și comunelor din țară şi are la bază principiul conform căruia în fiecare localitate trebuie să fie asigurat un set minim de servicii publice.

CITEȘTE ȘI:

Țuțuianu vrea să acrediteze Vama Veche drept stațiune de interes local. Zeci de milioane de lei pentru Mircea Vodă și Saligny, prin PNDL

Marți, 22 mai, președintele Consiliului Județean Constanța (CJC), Horia Țuțuianu, s-a întâlnit cu primarii din comunele Ciocârlia, Ion Corvin și Seimeni, pentru a semna contractele de finanțare a unor proiecte de dezvoltare a celor trei localități.

„Ciocârlia, Ion Corvin și Seimeni vor putea începe implementarea proiectelor cu finanțare nerambursabila prin programul PNDL al Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Astăzi, primarii celor trei localități au semnat contractele de finanțare pentru construirea unei „Retele de Canalizare și a Stației de Epurare în comună Ciocarlia”, „Asfaltarea Străzilor în comună Ion Corvin” și „Construire Dispensar Uman în localitatea Seimeni”. Dezvoltarea comunităților locale a fost și este o prioritate a mandatului meu. Modernizarea localităților județului se va face doar prin implicarea cât mai activă a noastră, a tuturor“, a declarat Horia Țuțuianu.

În total, cele trei comune vor primi de la bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice peste 17 milioane de lei. Cea mai mare sumă va primi Primăria Ion Corvin, 8.495118 lei, bani care vor fi cheltuiți pentru asfaltarea străzilor din localitatea Ion Corvin. Alte 7.389.233 de lei vor fi încasate de Primăria Ciocârlia pentru introducerea rețelei de canalizare și amenajarea unei stații de epurare. La rândul ei, comuna Seimeni va primi de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în două tranșe, 641.236 de lei – pentru construirea unui dispensar și 495.320 de lei – pentru extinderea Școlii Gimnaziale nr. 1 din localitatea Seimeni.

PNDL 2 finanțează 9.500 de obiective de investiții, dintre care 2.500 de creșe și grădinițe, 2.000 de școli și 5.000 de alte obiective (din toate domeniile eligibile), iar pentru aceste investiții sunt alocate fonduri în valoare de 30 de miliarde de lei credite de angajament.

CITEȘTE ȘI:

Țuțuianu veghează la aplicarea PNDL. Mereni și Bărăganu primesc milioane de lei pentru proiecte

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *