Spread the love

Riscă să arunce bugetul județului în aer, dar ce-i mai pasă? Fostului primar de la Peștera, în prezent la Medgidia, îi cedează nervii tot mai des în ultima vreme. După ce a reacționat ciudat când consilierii din Medgidia i-au cerut socoteală pentru banii dedicați „Zilelor municipiului”, anunțând că anulează evenimentul și că va cere „referendum pentru alegerea unui nou consiliu local”, de data aceasta a pornit un conflict greu de înțeles.

Miercuri, în cadrul ședinței de consiliu local de la Medgidia, s-a aprobat proiectul de hotărâre privind „inițierea procedurii de negociere cu operatorul S.C. RAJA S.A. Constanța și recalcularea tarifelor de furnizare a serviciilor de alimentare cu apă și canalizare”.

Subiectul s-a discutat intens în cadrul ultimei ședințe a Consiliului Județean Constanța, în care ar fi trebuit să fie clar că orice modificare a tarifelor RAJA ar putea duce la „rezilierea contractelor de finanțare”, așa cum TOMIS NEWS preciza la momentul respectiv, obținând răspunsul oferit de Ministerul Fondurilor Europene, cu privire la demersul de atunci al PNL Constanța. Între timp, PNL și-a dat seama că sorțile de izbândă sunt reduse, însă primarul de la Medgidia a preluat ștafeta. Am încercat în mai multe rânduri să obținem un punct de vedere de la Valentin Vrabie, însă acesta a refuzat.

Palaz: „Vrabie nu mai ascultă de conducerea ALDE de la județ”

Vicepreședintele CJC, Claudiu-Iorga Palaz, ne-a precizat că demersul lui Valentin Vrabie este unul pur electoral, prin care încearcă să îi păcălească pe locuitorii din Medgidia.

palaz„Noi am încercat să avem discuțiile acestea, toată lumea știe ce a fost în Consiliul Județean, atâta timp cât s-au contractat niște credite nu ai cum să modifici aceste reguli în timpul jocului, pentru că există riscul să aruncăm în aer bugetul Consiliului Județean la un moment dat, dacă se vor pierde fondurile și nu vom fi în stare să rambursăm acești bani. Dacă, într-adevăr, vor fi motive nelegale, prefectul ar trebui să se sesizeze și să oprească hotărârea de consiliu. Ceea ce nu înțeleg este poziția ALDE! Primarul este la ALDE, iar poziția ALDE în CJC a fost cu totul și cu totul alta! Ceea ce îmi spui acum că a făcut Vrabie, eu văd la ora asta o scindare în ALDE! Vrabie nu mai ascultă de conducerea de la județ! În CJC, vicepreședintele ALDE nu a fost de acord cu modificarea prețului în momentele actuale! Eu văd o scindare, pe lângă nelegalitate, a ALDE la această dată. Hotărârea lui Vrabie este doar o decizie politică, nu are cum să aibă efect de mâine! Este o decizie prin care iese în fața locuitorilor să îi păcălească să le spună că el a hotărât scăderea prețului la apă! Nu va putea să aplice această scădere mâine sau peste o lună, nu poate să facă așa ceva! Este o păcăleală pentru locuitori”, a spus Claudiu Palaz, pentru TOMIS NEWS.

Iordache: „Toate primăriile să facă același lucru!”

Liberalii au prins din nou glas după inițiativa de la Medgidia și, deși fostul primar Marian Iordache a fost atacat recent de Valentin Vrabie, acesta nu a dat curs conflictului, ba chiar l-a felicitat pe actualul primar.

iordache„A propus scăderea prin negociere a prețului și s-a aprobat, toți consilierii au votat! E o inițiativă foarte bună și eu sper ca toate primăriile beneficiare să facă același lucru! Este un semnal pozitiv, toată lumea în județul Constanța dorește acest lucru și este normal dacă hotărârea respectivă se îndreaptă spre dorințele cetățenilor este foarte bine să se adopte așa ceva! Eu mă bucur că am avut colegi de la PNL care au venit cu amendamente la proiect și pe care primarul și le-a însușit!”, a spus Marian Iordache, pentru TOMIS NEWS.

 

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *