Cîmpeanu (MEN) spune că părinții NU vor vaccinarea copiilor: „77,5% dintre elevi NU doresc să se vaccineze. Asta e realitatea, chiar dacă din punctul meu de vedere, este una tristă”

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, miercuri, că, după centralizarea a 290.000 de chestionare completate de părinţii elevilor care ar putea fi vaccinaţi, 77,5% dintre aceştia au răspuns cu „Nu”. „Este o realitate tristă”, a transmis ministrul. Ministrul Sorin Cîmpeanu a anunţat, miercuri, că au fost centralizate 290.000 de chestionare privind intenţia de vaccinare. Rezultatele arată că 7,5% dintre răspunsuri sunt cu „Da”, 15% sunt indecişi şi 77,5% sunt cu „Nu”.

Avem circa 22.000 de răspunsuri cu Da din partea elevilor, răspunsuri completate de părinţi, 44.000 de indecişi, şi 244.000 de răspunsuri cu Nu. Aceasta este realitatea, pe care am preferat să o comunic cât se poate de transparent, deşi este o realitate tristă”, a anunţat Sorin Cîmpeanu.

Potrivit acestuia, datele pentru cei care doresc vaccinare vor fi trimise către CNCAV pentru a se constitui echipe mobile de vaccinare. Această oportunitate de vaccinare în şcoală va fi până la finalul lunii noiembrie. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, într-o conferință de presă că a semnat o completare la ordinul comun cu ministrul Sănătăţii prin care s-a reglementat modul în care elevii se pot testa pentru a reveni la şcoală, începând cu a 8-a  zi după confirmarea unui caz de COVID.

Este vorba de o completare la articolul 6 prin care am clarificat în ordinul de ministru următoarele 3 situații:  dacă există cabinete medicale școlare se vor putea testa și au obligația testării elevilor care vor să revină la școală începând cu ziua a 8-a. Acolo unde nu există cabinete medicale școlare se va solicita DSP, iar DSP va organiza echipe mobile pentru a testa elevii care solicită acest lucru în vederea revenirii la școală în ziua a 8-a. Dacă elevii s-au testat oriunde altundeva ei pot prezenta rezultatul negativ al acestui test”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *