Cîmpeanu (MEN): „NU se pune problema prelungirii vacanței de Sărbători”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a explicat că distribuția testelor de salivă se va face prin sistemul de organizare internă al fiecărei școli. De asemenea, ministrul a explicat că, în prezent, nu se pune problema prelungirii vacanței de Sărbători, în contextul răspândirii variantei Omicron.

Distribuția este o chestiune de organizare internă: există directori, există profesori, există diriginți. Diversitatea școlilor este foarte mare, dar organizarea internă este cunoscută doar de către directori. Ordinul comun precizează foarte clar: acolo unde există disponibilitate din partea personalului didactic, testele se pot efectua la școală, cu acordul părinților. Dacă profesorii nu își asumă acest demers, atunci elevii vor fi testați de către părinți acasă. Important este să raportăm corect rezultatul acestor teste, astfel încât să avem o imagine cât mai clară.”, a spus Sorin Cîmpeanu, la Antena 3.

Ministrul a precizat că nu se ia în calcul prelungirea vacanței de Sărbători.

Ca ministru al Educației am anunțat deja programul, nu iau în considerare altceva decât îmi vor spune autoritățile medicale. Vacanța de Sărbători va rămâne așa cum este în prezent.”, a mai explicat Cîmpeanu

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.