Cîmpeanu (MEN): „Nu cred că vor putea crește salariile profesorilor… Nici pentru „masa caldă în școli” nu avem timp să dăm contractele…”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat joi că este puțin probabil ca salariile profesorilor să crească în acest an pentru că altele sunt urgențele în sistemul educațional.

Deocamdată suntem în discuții privind rectificarea bugetară. Am făcut solicitări să se acopere necesitățile urgente în sistemul de educație. Rămân în continuare la ideea că educație de calitate fără bani nu se poate face. Profesori motivați fără salarizare motivantă nu vor exista (…) Salariile profesorilor nu cred că vor putea crește dupa rectificarea bugetară, avem nevoie de asigurarea salariilor pentru posturile în plus, avem nevoie de salarizarea personalului din creșe, pentru acoperirea programului „masa caldă”, avem nevoie de foarte multe lucruri și trebuie să prioritizăm aceste creșteri”, a declarat ministrul.

Atribuirea de contracte privind programul pilot masa caldă reprezintă o problemă pentru că timpul este insuficient pentru atribuirea contractelor dat fiind faptul că mai sunt 3 săptămâni până la începerea cursurilor.

Este într-adevăr o problemă de timp, recunosc acest lucrtu, cu atât ai mult cu cât HG prevede că în maximul 30 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial Ministerul Agriculturii împreună cu Ministerul Sănătății și cu cel al Educației și cu ANSVSA vor trebui să elaboreze normele înainte de încheierea contractelor. Este nevoie de normele metodologice de aplicare care vor trebui să fie elaborate înt-un timp mult mai scurt decât cele 30 de zile pentru a putea lăsa timp încheierii contractelor”, a declarat ministrul Educației.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

2 comentarii la „Cîmpeanu (MEN): „Nu cred că vor putea crește salariile profesorilor… Nici pentru „masa caldă în școli” nu avem timp să dăm contractele…”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *