Cîmpeanu (MEN): „Elevii ne-au dat o lecție, cei mai numeroși s-au imunizat din proprie inițiativă. Totodată, 60% dintre profesori s-au vaccinat”

60% dintre profesorii din învățământ s-au vaccinat, a anunțat la Digi24, vineri seară, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. El a apreciat numărul mare de elevi cu vârste între 16 și 18 ani care au ales din proprie inițiativă să se imunizeze. „Ne-au dat o lecție”, a afirmat el.

Ministrul a spus că, deși a început școala cu elevi fizic în clase, 40% dintre dascăli refuză să se vaccineze, iar unii fac și campanii antivaccinare.

„Am încheiat centralizarea raportărilor din toate școlile și universități. Ne-a adus un rezultat remarcabil din perspectiva vaccinării personalului din învățământ, peste 185.000 de de angajați din învățământ. 60% este procentul de vaccinare general. Iată că nu stăm așa de rău. 40% încă nu (s-au vaccinat – n.r.), unii au contraindicații medicale, alții nu doresc, ba fac și campanii antivaccinare. Cei mai mulți nu s-au concentrat pe subiect, au rezerve. Sunt convins că vom avansa”, a declarat ministrul Educației.

Sorin Cîmpeanu a afirmat că o lecție a venit din partea elevilor care s-au vaccinat în număr destul de mare, peste 55.000:

Avem elevi care ne-au dat o lecție. Nu am acum ultimele date, dar zilele trecute aveam 55.000 de elevi de 16, 17, 18 ani (13.000 de elevi de 16 ani, 17.000 de elevi de 17 ani și 25.000 de elevi de 18 ani). Cei mai numeroși sunt acei elevi care s-au vaccinat din proprie inițiativă. Nu sistemul, nu ministrul Educației a stimulat acest lucru. Personal, am primit mii de mesaje prin care sunt somat să opresc necesitatea și campania vaccinării”, a precizat ministrul.

Totodată, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat sâmbătă că ultimele raportări erau de 270 de elevi infectaţi cu COVID-19 din totalul celor peste 2,7 milioane care au putut merge la şcoală, adică un procent de 1 la 10.000 la nivel naţional. Cîmpeanu a fost întrebat sâmbătă, dacă a crescut numărul infectărilor în rândul elevilor odată cu revenirea în unităţile de învăţământ.

Ultimele raportări erau de 270 de elevi infectaţi din totalul celor peste 2,7 milioane care au putut merge la şcoală, este vorba de un procent de 1 la 10.000 la nivel naţional. În Bucureşti, avem un număr de peste 40 de infectări din totalul elevilor care învaţă în Bucureşti, deci procentul este mult, mult sub procentul naţional, sub rata de infectare la nivel naţional, care este circa 0,7, în sistemul de educaţie este 1 la 10.000”, a afirmat ministrul Educaţiei.

El a mai anunţat că în luna august şcolile care vor dori vor putea organiza acţiuni remediale.

Am considerat că luna august este o lună de vacanţă binemeritată în egală măsură pentru cadre didactice şi elevi. Totuşi, acolo unde se va dori din partea şcolii, din partea profesorilor, din partea elevilor şi cu acordul părinţilor, se vor organiza evenimente de genul tabără de vară pe parcursul cărora se vor putea organiza ore remediale. Este un lucru pe care Ministerul Educaţiei îl susţine acolo unde vor exista iniţiative locale”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *