Cîmpeanu (MEN): „Elevii care merg la școală vor primi măști de protecție”

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat că elevii care vor relua cursurile cu prezență fizică vor primi măști de protecție. „Ultimele date pe care le avem din teritoriu arată un stoc de peste 37 de milioane de măști doar în învățământul preuniversitar”, a precizat demnitarul. Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat că elevii care merg la școală vor primi măști.

„Ultimele date pe care le avem din teritoriu arată un stoc de peste 37 de milioane de măşti doar în învăţământul preuniversitar. Deci ideea este că se vor primi măşti. De asemenea, am cerut o analiză, la fiecare trei zile, cu privire la stocurile de substanţe dezinfectante existente în şcolile româneşti. Această situaţie nu este de natură să ne îngrijoreze, şcolile sunt pregătite dacă asta va fi decizia”, a afirmat Câmpeanu, vineri, la webinarul online organizat de Ministerul Educaţiei în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii şi CNCAV dedicat personalului din învăţământ.

Ministrul Educației a declarat că își dorește ca școlile să se redeschidă pentru cursuri cu prezență fizică de la începutul semestrului al II-lea, dar a precizat că decizia finală va fi luat pe 2 februarie. Totodată, Sorin Cîmpeanu a explicat că învățământul hibrid, care îmbină cursurile online cu cele cu prezență fizică, se va păstra acolo unde există profesori şi elevi care au indicaţie medicală pentru a continua cursurile de acasă.

„Va fi de datoria noastră să ne asigurăm pentru a asigura procesul de învăţare. Fie cu prezenţă fizică, acolo unde se poate, acolo unde scenariile permit, acolo unde elevii şi profesorii nu au contraindicaţii, fie în online, acolo unde nu se poate din cauza scenariului, acolo unde nu se poate, pentru că elevii sau profesorii au contraindicaţii, certificate medicale”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *