Cîmpeanu (MEN): „Discutăm despre acordarea unor stimulente pentru copiii și adolescenții care se vaccinează”

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat luni, la B1 TV, că deocamdată doar 4% dintre elevii cu vârste între 12 și 15 ani s-au vaccinat anti-COVID-19, iar la categoria 15 – 19 ani procentul este de aproape 20%. La profesori, rata e de 60%, dar noi date urmează să vină la începutul lunii viitoare. În acest context, a precizat Cîmpeanu, urmează să fie demarată o campanie de informare a părinților și elevilor cu privire la importanța vaccinării. Echipe formate din reprezentanți ai inspectoratelor școlare și specialiști ai Direcțiilor de Sănătate Publică vor răspunde întrebărilor acestora despre vaccinul anticoronavirus. Sorin Cîmpeanu a mai precizat că la nivelul Guvernului se discută despre beneficii ce pot fi acordate elevilor care se vaccinează. De asemenea, este luată în calcul ideea organizării de centre de vaccinare în cabinetele medicale școlare.

Suntem dispuși să luăm în calcul organizarea de centre de vaccinare în cabinetele medicale, sigur, cu acordul expres al părinților, pentru că susținem importanța vaccinării, dar aceasta trebuie să rămână un act voluntar. Pe finalul aceste luni vom organiza sistematic acțiuni de promovare în fiecare școală, vom cere inspectoatelor școlare să desemneze persoane care, alături de cei cu competențe medicale, de la DSP în principal, să răspundă direct, interactiv întrebărilor directe ale părinților cu privire la efecte secundare ale vaccinului”, a declarat ministrul Cîmpeanu, pentru B1 TV.

Întrebat dacă iau în calcul să acorde diverse stimulente copiilor care se vaccinează, ministrul Educației a răspuns: „Cu siguranță da. În mediul universitar, beneficiind de autonomie universitară, universitățile se gândesc deja la stimulente pentru studenți. Pentru preuniversitar, se discută despre astfel de stimulente la nivelul Guvernului, dar până nu va fi o decizie a Guvernului, nu mă voi pronunța cu privire la nicio ipoteză pentru a nu crea confuzie”.

Există intenția de a aduce vaccinarea mai aproape de părinți, elevi, profesori. Asta ar trebui să se întâmple încă din această lună ca la 13 septembrie să poată beneficia de imunitate. Zilele următoare vom demara acțiuni concrete de organizare a unor întâlniri, a unor reuniuni interactive în care să răspundem întrebărilor acestora. Dacă la nivelul Guvernului se vor identifica alte mijloace de susținere, de motivare, atunci ele vor fi anunțate și cred că vor face foarte bine”, a mai declarat Sorin Cîmpeanu.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *