Cîmpeanu (MEN), despre certificatul verde și în școli: „Sunt de acord cu orice fel de măsuri care fac ca școala să se poată desfășura cu prezența fizică”

Certificatul verde la locul de muncă este obiectivul neatins de executivul Nicolae Ciucă de la preluarea mandatului, dar se va încerca votarea lui în Parlament la începutul anului. Certificatul verde în școli nu este exclus, conform lui Sorin Cîmpeanu, deși peste 70% din cadrele didactice sunt vaccinate.

Este o decizie a Guvernului, în funcție de ea voi anunța și care este impactul în sistemul de educație. Sunt de acord cu orice fel de măsuri care fac ca școala să se poată desfășura cu prezența fizică. Digitalizarea e un obiectiv major și pentru România, dar și pentru celelalte țări din lume, dar niciun stat al lumii nu poate că sunt îndeplinite cele 5 condiții de baze. Ele nu sunt îndeplinite în niciun stat al lumii. Gradul de vaccinare în rândul cadrelor didactice era de mult peste 70%, mai mult decât dublul mediei naționale. Avem un număr important de școli în care gradul de vaccinare este de 100%.”, a spus Sorin Cîmpeanu.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.