Chițac va „scutura” Poliția Locală Constanța: „Siguranța cetățeanului este legată și de INVESTIȚIILE PRIVATE!”

Primarul ales al municipiului Constanța, Vergil Chițac, a arătat în campania electorală, în cadrul programului de guvernare locală, faptul că orașul s-a aflat, la finalul anului trecut, pe o tristă poziționare în cadrul raportului anual al Inspectoratului General al Poliției Române: pe locul doi în topul celor mai nesigure orașe, cu un coeficient de 192,41.

În acest sens, Chițac a propus montarea unui sistem inteligent de supraveghere și management al situațiilor infracționale prin camere video amplasate în intersecții, pe arterele principale, în spații publice intens circulate, pentru supravegherea întregului oraș. Nu este singura măsură. Vergil Chițac a subliniat că, deși pare paradoxal, siguranța cetățeanului este legată și de investițiile private în oraș, întrucât banii privați caută liniște și siguranță. Totodată, primarul ales ne-a mai precizat că Poliția Locală va deveni mult mai prezentă pe străzi, inclusiv în cartiere, nu doar în centrul orașului:

„Este o statistică a IGPR. În calculul acestui coeficient de infracționalitate, tâlhăriile și furturile sunt majoritare. Aparent e paradoxal, dar siguranța cetățeanului e legată și de investițiile private în oraș. Banii privați caută… liniște, unde să se înmulțească, banilor privați nu le plac locurile periculoase! Investitorii se uită, dincolo de facilități fiscale, piață, forță de muncă – și la siguranța cetățeanului. Până acolo, trebuie să ne uităm la faptul că cetățenii nu se simt în siguranță. (…) Poliția Locală are atribuții stabilite de lege, protecția mediului, ordinea publică, rutieră… Numai pe ordine publică sunt angajați în momentul de față la Primărie în jur de 100 de oameni, numai că nu îi vedem prin cartiere, printre oameni. Prezența lor le dă oamenilor siguranță. Sau poate nu îi văd eu… dar în campania asta am fost numai pe străzi… (…) Sunt peste 100 de oameni, cu mașini, cu toată cheltuiala de rigoare, atunci o primă direcție de acțiune va trebuie să fie: Poliția Locală să fie printre oameni, să fie în zona centrală, dar și în cartiere. Pe termen lung, în Constanța ne trebuie un sistem inteligent de supraveghere și monitorizare a situațiilor de urgență. Va trebui să monitorizăm tot orașul, prin camere, senzori, care să transmită informații la un soft, softul respectiv analizează și transmite datele relevante, toate acestea trebuie urmărite în centrul de monitorizare și când s-a întâmplat ceva într-o zonă s-au alertat echipajele de Poliție care trebuie să fie în alertă în permanență. Așa se întâmplă afară, în lumea civilizată. În 5 minute apar 2-3 echipaje de Poliție”, a spus Vergil Chițac, pentru TOMIS NEWS.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *