Chițac și Lupu, la ceremoniile de la Cimitirul Eroilor Revoluției din Decembrie 1989

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a participat astăzi, însoțit de viceprimarii Ionuț Rusu și Florin Cocargeanu, la ceremonia militară și religioasă de depunere a coroanelor de flori la Cimitirul Eroilor Revoluției din Decembrie 1989, prilejuită de comemorarea Eroilor căzuți în acele evenimente.

lupu ceremonie

Comemorăm astăzi și în aceste zile sacrificiul și eroismul celor care, în urmă cu 31 de ani, în zilele Revoluției din Decembrie 1989, au făcut posibilă libertatea noastră colectivă. Pe sacrificiul lor am construit totul în acești 31 de ani. Micile noastre bucurii și sărbători ale libertății, democrației și statului de drept – li se datorează. Lor li se datorează revenirea României în Europa, aerul plenar al libertății pe care nu l-am mai pierdut de atunci, apartenența la o lume guvernată de principii, valori, drepturi și libertăți. Aduc astăzi, în numele locuitorilor municipiului Constanța, un pios omagiu tuturor celor care au murit în zilele Revoluției, în acel dramatic și sângeros Decembrie 1989, precum și tuturor celor care au pus mai presus de viața lor binele public, ieșind pe străzi în tulburatele zile ale Revoluției noastre. Constanța, oraș martir, își plânge și își comemorează eroii, astăzi și mereu. Constanța, oraș martir, aduce astăzi flori la mormintele lor. Pioasă aducere-aminte tuturor celor cărora le datorăm cu adevărat libertatea, plătită atunci cu prețul suferinței și vieții lor!”, a transmis primarul Chițac.

chitac ceremonie

De asemenea, la eveniment a participat și președintele Consiliului Județean, Mihai Lupu. Ulterior, instituția a transmis că, amintirea celor care și-au dat viața pentru libertate, Lupu a depus o coroană de flori, la Cimitirul Eroilor Revoluției din Constanța pentru pomenirea tuturor martirilor constănțeni, luptători pentru credință, libertate, dreptate și identitate națională.

Acum 31 de ani am fost unul dintre cei  care au participat la revoluție. Atunci ne doream să trăim liberi, să avem democrație. Astăzi, avem posibilitatea să ne alegem în mod liber conducătorii, să ne alegem profesiile, să ne educăm cum vrem noi copiii și cel mai important lucru este că avem posibilitatea să alegem cum vrem să trăim. (…) Tineri încrezători în vocea lor, în libertate, în dreptate, au avut curajul să iasă în fața TAB-urilor, în fața armelor și să lupte pentru noi. Au plătit prețul suprem! Au plecat de lângă noi și s-au sacrificat ca România să înceapă drumul către democrație. Eroii nu mor niciodată! Ei trăiesc prin noi, prin setea noastră de libertate, de dreptate și de democrație. Ei ne-au oferit prin sacrificiul lor darul viitorului și noi trebuie să le onorăm amintirea căutând dreptatea!”, a transmis Mihai Lupu.

lupu 1

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *