Chițac și-a pus ȘI taximetriștii pe cap: „Aducem 500 de mașini LA PRIMĂRIE! BLOCĂM TOATE BULEVARDELE și sensurile giratorii din oraș!”

Primarul Vergil Chițac este încolțit din toate direcțiile. Este în conflict cu aproape toate sectoarele de activitate, de la HoReCa la comercianți, nu mai vorbim despre regulamentul parcărilor pentru care insistă să fie adoptat în forma propusă inițial și care a scandalizat toată Constanța și, mai nou, și-a pus pe cap taximetriștii.

Pe scurt: 500 de taximetre vor protesta fix la Primăria Constanța, apoi taximetriștii constănțeni vor bloca toate bulevardele și… sensurile giratorii. Asta pentru că taximetriștii din Constanța nu sunt de acord cu noul regulament al serviciului de transport și amenință cu proteste. Camera Națională a Taximetriștilor din România (CNTR) – Filiala Constanța, informează că „Taximetriștii din Constanța nu sunt de acord cu noul regulament privind organizarea și executarea serviciului de transport în regim de taxi în municipiul Constanta pe care primăria vrea sa îl impună începând cu sezonul estival 2021”.

„Am hotărât să fie permanent o pereche de pantaloni lungi, încălţaţi, adică să nu fie în şlapi sau altă încălţăminte care nu se potriveşte codului vestimentar pe care îl adoptăm împreună. Trebuie să aibă cămaşă care va fi obligatoriu uni şi în culori neutre. Pe timp de vară vor purta cămaşă cu mânecă scurtă şi am hotărât ca tricourile să fie polo. Vor fi controlaţi şi încurajăm cetăţenii să facă, să nu spunem reclamaţii, dar să ne atenţioneze, pentru că spiritul civic trebuie dezvoltat din ce în ce mai tare”, este problema viceprimarului Ionuț Rusu.

Potrivit președintelui CNTR Constanța, Sorin Coadă, scoaterea de pe piață a 500 de autoturisme se în baza unui referendum din… 2010 și reclamă și multe alte probleme:

Nu suntem de acord cu reducerea numărului de autorizații de la 1.850 până la 1.262. Vor să reducă numărul în baza unui referendum din 2010… ori anul ăsta vine un alt recensământ. Să vedem câți locuitori mai sunt în municipiu și așa știm cu cât reducem numărul, dacă chiar este necesar. Trebuie să avem în vedere că suntem oraș turistic și pe timpul verii nu facem față! Pentru ce să reduc ceva când nu fac față? Apoi, Constanța s-a mărit! Tomis Plus, Baba Novac, Palazu Mare s-a mărit, deci este loc destul. Practic, nu sunt 1.570 de mașini în fiecare zi, multe sunt reținute tehnic cu fel și fel de probleme, vreo 300 de mașini pe zi nu au șoferi! Au fost mai multe discuții cu primarul, dar el și domnul Horia Constantinescu susțin 4 mașini la mia de locuitori. OK, dar numărul poate fi mărit în urma unei discuții cu o asociație profesională, adică cu mine! Ele au fost mărite în 2005 cu 400 de autorizații pentru sezon. Dacă scoatem acum 500 de mașini de pe piață, oamenii aceia vor avea o problemă (socială – n.r.). Cum transformă așa domnul Chițac orașul în… smart? (…) Horia Constantinescu a spus că dacă un șofer este amendat, să i se suspende autorizația! Dacă un șofer de la CT BUS este amendat, scoate linia de pe traseu? De ce taximetristului i se ia capul și altor șoferi, nu? Ce măsuri ia domnul Chițac împotriva celor de la Glovo? Închide take-away și ride-sharing? Ori e pentru toată lumea, ori pentru taximetriști?”, a spus Sorin Coadă, pentru TOMIS NEWS.

Președintele CNTR a subliniat că dacă administrația locală nu-și revine în fire, practic, tot orașul va fi blocat:

„Primul protest propus este cu 500 de mașini în fața Primăriei, numărul pe care vor ei să îl retragă. În cazul în care administrația locală nu răspunde doleanțelor noastre, vom bloca principalele artere și sensurile giratorii din Constanța!”, a mai spus Sorin Coadă, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “Chițac și-a pus ȘI taximetriștii pe cap: „Aducem 500 de mașini LA PRIMĂRIE! BLOCĂM TOATE BULEVARDELE și sensurile giratorii din oraș!”

  • miercuri, 3 martie 2021 la 04:49
    Permalink

    Este foarte normal ca să fie un regulament de conduita și imagine a taxiurilor. Nu este normal sa vedem șoferi de taxi în pantaloni scurți, maieu, șlapi sau alte ținute de cocalarii. Cu mașini cârpit, jegoase și împuțite sau vechituri ce stau sa cada. Vrei sa faci taxi respecți ținută și conduita. Nu, faci altceva. Nu de puține ori vedem șoferi de taxi care vorbesc urat, scuipa, sparg semințe ca țiganii și se comporta ca în mahala. Aceștia trebuie disciplinati sau excluși. Autorizația nu este un drept, trebuie sa o obții prin respectarea regulilor. Ca sa nu mai vorbim de japca și nesimțirea ce o au unii șoferi de taxi. De la vocabular și pana la parcarea și șofatul în trafic. Ei zic ca sunt șoferi profesioniști, dar mulți dintre ei nu sunt altceva decât niște nesimțiți în trafic. Cui nu ii convine, sa și schimbe meseria. Bravo domn primar, sa se facă ordine ca ne am saturat de smecheri zdrente și cocalarii.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.