Chițac și-a propus să-i NENOROCEASCĂ pe constănțeni: „Actualul preț la gigacalorie nu e încă foarte mare… O să îl CRESC la 1.634 de lei!”

Primarul municipiului Constanței, Vergil Chițac, a declarat marți, că prețul local al gigacaloriei va ajunge la 1.634 de lei. Amintim că în cadrul ședinței ordinare pe luna octombrie consilierii locali au aprobat creșterea prețului local al gigacaloriei la 1.034 lei. Majorarea a fost motivată de pierderile foarte mari din rețeaua de transport și distribuție.

Chițac a anunțat astăzi că prețul va crește iar, la 1.634 de lei. Noua modificare este motivată de creșterea costurilor pentru gaze:

„E o nenorocire ce se întâmplă acum. Noi avem un sistem, cred că e cel mai vechi, vetust neperformant sistem de alimentare cu energie termică centralizată. Actualul preț nu e încă foarte mare. Prețul ăla de 1.034 de lei/gigacaloria a fost calculat la nivelul lunii iulie, când nu erau mărite prețurile la gaze. Știți cât ajunge acum? 1.634 de lei/gigacalorie. O să subvenționăm. Șansa este să răscolim orașul și să schimbăm tot sistemul de transport a energiei termice, de la CET către punctele termice. Acolo sunt cele mai mari pierderi. Pentru că prețul ăsta include pierderile enorme. Pentru că prețul pe final, cât ajunge la populație este așa: prețul de producție, prețul de transport până la punctele termice și prețul de distribuție. Când spun prețul de transport sau tariful, sunt pierderile. Noi aveam un preț de transport de 354, acum e 670, iar Bucureștiul are 230 de lei. Deci vă dați seama cât de vechi și de neperformant este CETul“, a declarat Vergil Chițac la Radio Constanța.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *