Chițac și-a lansat programul electoral: „Nu sunt promisiuni, propun puncte de plecare pentru dezvoltarea orașului”

Candidatul PNL Constanța pentru funcția de primar al municipiului, senatorul Vergil Chițac, și-a lansat programul electoral. Chițac oferă câteva propuneri și încurajează critica constructivă și dezbaterea civilizată, punctând că nu voi lăsa loc de circ electoral care să ducă discuția în derizoriu. Astfel, candidatul PNL arată că 90% din programul propus în 2016 rămâne valabil, cu o modificare substanțială: accesarea fondurilor europene este o soluție obligatorie pentru bunăstare.

„În programul de guvernare pe care vi-l propun pentru 2020 – 2024 vă asigur că banii europeni vor constitui principala sursă de finanțare a proiectelor de refacere și dezvoltare urbană”, arată Chițac.

„Numărul de parcări este de 30.000 la 140.000 de mașini, de unde rezultă un deficit de 110.000 de locuri de parcare. Mersul pe jos sau mersul cu bicicleta, ca forme de transport alternativ, sunt aproape inexistente, din cauza lipsei trotuarelor și a pistelor dedicate bicicliștilor. Construirea de parcări nu ar elimina în totalitate deficitul din cauza costului foarte ridicat al acestora – ar trebui să cheltuim întregul buget de investiții al orașului pe 15 ani numai pentru a construi parcări suficiente. Concepte precum clădiri inteligente, mobilitate inteligentă, infrastructură inteligentă, tehnologie inteligentă, energie inteligentă, conducere inteligentă şi, nu în ultimul rând, educaţie inteligentă au rămas la stadiul de intenții. (…) Nu există o aplicație și nici afișaje în oraș care să prezinte în timp real parcările disponibile și numărul locurilor libere. Nu există o aplicație prin care doritorii să obțină informații în timp real despre transportul public. Nu există o aplicație turistică a orașului care să integreze informațiile de cazare, transport și detaliile legate de evenimentele din oraș. Semaforizarea inteligentă, care să reducă ambuteiajele pe străzi, rămâne un vis îndepărtat, iar sistemul de supraveghere a zonelor aglomerate din oraș nu mai există nici măcar la nivel de intenție, ci a rămas o mare minciună”, subliniază Chițac în programul său electoral, care arată că „voi fi un primar eminamente pro-business, pentru că știu că oricât bitum va fi turnat pe străzi, fără un sector privat puternic și dinamic orașul nu poate prospera. Iar acestea nu sunt vorbe adunate de nicăieri. Ele se sprijină pe exemple concrete, precum Cluj-Napoca, Oradea, Sibiu sau Iași”.

În trendul guvernării PNL, Chițac arată că va aplica și la Constanța digitalizarea administrației.

„Procedurile de lucru din Primărie vor fi regândite pentru a fi în marea lor majoritate electronice, disponibile atât la ghișeu, cât și online. În același cadru, cetățenii vor beneficia de un sistem de gestionare a sesizărilor trimise direct de pe telefon către autoritățile competente: Primărie, Poliția locală, RADET, RAJA, CT Bus. Astfel, Primăria va verifica modul de soluționare a sesizărilor și va informa avertizorii. În spiritul transparenței decizionale, va fi publicat online calendarul cheltuielilor publice, pentru a da posibilitatea companiilor interesate să-și pregătească ofertele. Cetățenii vor putea decide direct prin vot online care proiecte să fie finanțate în Constanța – „bugetare participativă”. Astfel Primăria se va transforma într-o platformă digitală”, se mai arată în programul candidatului PNL.

Programul electoral al lui Vergil Chițac este disponibil integral AICI!

Pentru Primăria Municipiului Constanța, se vor duela primarul în funcție Decebal Făgădău (PSD); Vergil Chițac din partea PNL, Stelian Ion din partea Alianței USR – PLUS, Mircea Titus Dobre (PRO România), Anton Traian-Antoniadis (Uniunea Elenă din România), Horia Constantinescu (PPU), Tudorel Chesoi (Alianța Național Țărănistă), Corina Martin (PER), Andrei Popescu (independent), Nicoleta Ploscaru (independent), Mohammad Murad (independent) și dr. Reșit Ayla (independent). PMP și-a anunțat candidaturile în localitățile din județ, cu excepția Constanței.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.