Chițac (PNL): „Voi înființa unui departament special pentru marinari în Primăria Constanța”

Candidatul PNL pentru funcția de primar al municipiului Constanța, senatorul Vergil Chițac, a transmis că în aceste zile s-a întâlnit cu mai mulți marinari și reprezentanți ai lor, precum Laurențiu Mironescu (președinte al Ligii Navale Române), Marius Țuțuianu (președintele Asociației Comandanților de Navă), Vasile Daniel, George Rădulescu, Ilie Neacșu (administratori ai unor grupuri de navigatori de pe diverse rețele de socializare, cum e Seaman’s World și altele). În urma întâlnirii, senatorul Chițac a formulat următoarele concluzii:

„Constanța e un oraș al mării, iar navigatorii contribuie esențial la economia orașului. Roadele muncii lor înseamnă anual sute de milioane de euro care care se cheltuiesc în Constanța. Banii aceștia înseamnă locuri de muncă, taxe și impozite care alimentează bugetul local. Totuși, de zeci de ani, Primăria Constanța îi ignoră. Nu are nicio viziune nici în crearea de programe pentru creșterea calității vieții lor, nici în participarea la crearea unei legislații favorabile marinarilor. În calitate de primar, voi înființa unui departament special pentru marinari în Primărie. Departamentul se va axa pe:

– depunerea și furnizarea de informații, avize, autorizații cu celeritate, având în vedere natura profesiei acestora, condiționată de plecările în voiaj;

– implicarea cu sprijin juridic, diplomatic și consular în cazul repatrierilor, litigiilor de muncă etc;

– crearea unor programe și manifestări sportive, culturale și sociale pentru navigatori și copiii acestora;

– consiliere personală în relația cu alte instituții și organizații.

Sunt convins că, odată cu înființarea acestui departament, vom identifica împreună și alte nevoi. Cele mai multe idei bune pot veni tocmai de la marinari. Primarul trebuie să-și reprezinte toți cetățenii și să dezvolte programe dedicate acelor categorii socio-profesionale strategice în dezvoltarea orașului. De asemenea, în parteneriat cu Guvernul României, mă voi implica în sprijinirea următoarelor inițiative:

– crearea legislației pentru pavilionul românesc, pentru atragerea de nave comerciale și crearea de noi locuri de muncă;

– burse pentru cadeții români, pentru ca absolvenții de marină să se integreze mai ușor în flota internațională.

Cele două inițiative se află deja la Ministerul Transporturilor, depuse de specialiști din Constanța, pentru a fi prinse în Strategia Navală a României. În afară de măsurile pe care le-am gândit în a susține această categorie profesională, merită a fi luată în considerare și propunerea ca Ziua Internațională a Navigatorilor, 25 iunie, să fie sărbătorită pe plan local prin manifestări adecvate, dezbateri și spectacole. Niciodată primăria nu s-a implicat în promovarea și susținerea lor, iar asta trebuie să se schimbe! Sunt un om a cărui carieră este legată de domeniul maritim și mă voi lupta pentru binele navigatorilor acestui oraș”, a transmis Chițac.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *