Chițac încearcă să stingă FOCUL: „Am redus taxa de la 7 la 5 lei”. Regulamentul parcărilor rămâne NESCHIMBAT

Primarul Vergil Chițac propune joi seară constănțenilor un armistițiu și vine cu o nouă sugestie pentru regulamentul parcărilor. Chițac insistă pe forma inițială propusă și care a scandalizat Constanța, dar sugerează o reducere a taxelor pentru zona 1A la 5 lei și pentru zona 1B de 3,5 lei. Prin mesajul de joi seară, primarul Vergil Chițac demonstrează că nu a înțeles absolut nimic din scandalul din ultimele zile. „Am concentrat mai bine zona centrală și i-am redus tariful”, anunță primarul, însă toate celelalte prevederi ale regulamentului contestat rămân în vigoare:

Am înțeles argumentele acelora dintre dumneavoastră care reclamă că o astfel de măsură poate produce efecte neplăcute pentru unii dintre constănțeni. De aceea, am decis să vin în fața dumneavoastră și a consilierilor locali cu o nouă propunere de zone tarifare. Am concentrat mai bine zona centrală și i-am redus tariful. Am creat o nouă zona intermediară cu tarif mai mic, și am redus proporțional restul prețurilor. Regulamentul rămâne în consultare publică, vom opera modificările necesare în text, conform cu noua propunere de zone tarifare. Consilierii au acum la dispoziție o variantă de regulament care împacă necesitățile viitorului cu nevoile actuale ale dumneavoastră. Ultimul cuvânt le aparține. Dar vă provoc să facem împreună un mic exercițiu de imaginație: Mare parte din rețeaua stradală a Constanței (care înseamnă doar 4% din suprafața orașului) a fost realizată înainte de 1989, iar spațiul pe care îl mai avem la dispoziție, nu ne permite să o îmbunătățim semnificativ. Așadar, arterele pe care circulă autoturismele, autobuzele, bicicletele și pietonii sunt limitate. Pe de altă parte, ce nu este limitat și crește cu cel puțin 2.000 pe an, este numărul autovehiculelor. Acum 10 ani, acestea erau cu 20.000 mai puține pe aceleași străzi! Și vin și vă întreb: oare care va fi numărul lor peste încă 10 ani? Oare cum vor arăta atunci străzile Constanței? Vreau să se înțeleagă foarte clar că prima propunere a fost pe măsura gravității situației, nu pentru că mi-ar face plăcere să împovărez oamenii”, a transmis Chițac.

parcari1
parcari2

Amintim că primarul Vergil Chițac este în mijlocul unui război cu… toți locuitorii Constanței. Încă din 19 februarie, a scandalizat urbea cu noul regulament al parcărilor, pentru care insistă să fie adoptat în forma propusă, în ciuda retragerii de pe ordinea de azi a ultimei ședințe a Consiliului Local Municipal. Totodată, Chițac și-a pus și taximetriștii pe cap, care amenință cu blocarea orașului. De asemenea, primarul este în război și cu propriul partid. Nu în ultimul rând, amintim că AUR Constanța a demarat o campanie de strângere de semnături pentru organizarea unui referendum de demitere a primarului.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.