Chițac îi AMENINȚĂ pe USR-iști: „Încrederea dintre noi s-a DESTRĂMAT! Sunt pregătit pentru toate variantele și am scenariu pentru toate CATASTROFELE!”. Negoi: „Alianță măcar până în 2024, apoi vom vedea…”

În ciuda faptului că primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, este de departe cel mai dezastruos edil din istoria orașului și mandatul său este compromis total în timp record, acesta găsește resurse ca să… ducă războaie. Amintim că USR-iștii constănțeni reclamă de mai mult timp neregulile normative din Consiliul Local Municipal, au și boicotat o serie de ședințe și au rămas fermi pe poziție: ori intrați în legalitate, ori divorțăm! De altfel, chiar Instituția Prefectului Constanța – condusă de un liberal – a stabilit mai multe ilegalități în administrația condusă de Chițac.

La alegerile de sâmbătă pentru conducerea organizației municipale a PNL, Vergil Chițac a luat cuvântul și – după patru ani în care i-a înjurat pe liberali – de data aceasta i-a amenințat pe… USR-iști. În ciuda dezastruosului mandat, Chițac a subliniat în fața liberalilor faptul că actul de guvernare ar putea deveni impredictibil în următoarea perioadă:

„După câteva luni de parteneriat la guvernarea locală, liniștea politică și încrederea reciprocă a partenerilor s-a destrămat la Constanța. Orașul a intrat în zodia contrelor inutile iar actul de guvernare ar putea deveni impredictibil în următoarea perioadă. Orașul Constanța are nevoie de soluții nu de postări pe Facebook și de propaganda lor de opoziție. Din rațiuni discutabile, USR pare a opta pentru confruntare și este decizia lor. (…) Vreau să fie foarte clar că sunt pregătit pentru toate variantele și am scenariu pentru toate oricât de catastrofice ar părea ele. Toate opțiunile sunt pe masă și anume, de la refacerea alianței cu USR și până la asumarea unei guvernări independente liberale. Vom veni cu proiectele noastre în fața consilierilor locali iar cei care ne vor sabota vor răspunde în fața constănțenilor, în fața orașului și vor plăti prețul dureros al boicotului lor. Vor rămâne cu marea ispravă de a privi de la televizor viitoarele campanii de politică”, a transmis Vergil Chițac.

Evident că USR-iștii nu sunt impresionați de aceste amenințări, consilierii de la municipiu ne-au confirmat faptul că s-au… tăvălit de râs. Totodată, președintele USR Constanța, senatorul Remus Negoi, este mai… împăciuitor și consideră că alianța USR-PNL ar trebui să funcționeze măcar până în 2024, apoi vom vedea:

Probabil că le-a spus în contextul alegerilor interne… Această alianță e cam singura șansă de a face ceva în acest oraș. În perioada asta, până la alegerile viitoare… Apoi, vom vedea… Nu aș vrea să stăm într-un permanent ping-pong. Există un protocol… Declarații poate să facă oricine. Cine e de vină și cine nu… nici nu e important lucrul ăsta, ci ce soluții găsim. Eu chiar sper să depășim perioada asta tensionată și să se revină la normalitate, iar primarul să-și facă treaba așa cum a fost mandatat prin intermediul protocolului”, a spus Remus Negoi, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.