Chițac, după discuțiile cu Orban: „Vom asigura spații de desfacere pentru producătorii locali”

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a transmis sâmbătă faptul că a avut o discuție cu premierul Ludovic Orban cu privire la situația piețelor, a vânzătorilor din aceste incinte și a producătorilor locali. Pe fondul închiderii acestor activități, de luni, 9 noiembrie, primarul Chițac a precizat că se vor găsi soluții, cel puțin pentru producătorii locali:

Dragii mei, trăim vremuri grele, în care omenirea e încercată de această gravă pandemie așa cum nu ne-am fi imaginat. Referitor la Hotărârea de Guvern ce va intra în vigoare de luni și la modul în care înțeleg să mă raportez la efectele acesteia asupra activității din piețele din Constanța, vreau să fac următoarele precizări: Am purtat o discuție cu domnul prim-ministru Ludovic Orban și am făcut o analiză succintă cu privire la consecințele pe care le are această decizie asupra producătorilor români care își desfac marfa în piețe ce vor fi închise. Astfel, am ajuns la concluzia că Primăria Municipiului Constanța va putea asigura spații de desfacere pentru producătorii locali în locuri cu un bun vad comercial. În acest sens, vom aplica una dintre următoarele două măsuri:

– vom constitui piețe în exteriorul acelora care se închid, acolo unde nu vom putea organiza piețele în exterior,

– vom direcționa producătorii către locurile rămase libere în piețele care nu se închid.

Precizez că sunt foarte interesat ca locuitorii Constanței să consume produse românești de calitate și la fel de interesat ca producătorii autohtoni să beneficieze de toate condițiile pentru a veni în întâmpinarea acestei nevoi, chiar și în aceste vremuri mai degrabă tulburi decât prospere. Îi asigur de tot sprijinul meu și le doresc să treacă cu bine peste această perioadă. P.S. Aș vrea să subliniez cuvântul „producători”. A nu se confunda cu samsarii de fructe și legume!”, a transmis primarul Chițac.

Premierul Ludovic Orban a discutat sâmbătă despre problema piețelor închise la interior cu Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, și cu Robert Negoiță, președintele Asociației Municipiilor din România, urmând să fie organizate piețe volante. De altfel, mai mulți primari din țară au anunțat deja că vor organiza astfel de piețe.

În discuția cu primarul general Nicușor Dan, premierul a spus că, acolo sunt sunt piețe închise din cauza pandemiei, să fie amenajate spații deschise în deplină siguranță, iar acolo unde este posibil să fie organizate piețe volante în care producătorii autohtoni să-și poată vinde fructele și legumele. Astfel de piețe ar urma să fie organizate în București în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

Unii încearcă să facă o întreagă campanie, că noi avem ce-avem cu producătorii autohtoni. E o mare prostie! Noi trebuie să asigurăm producătorilor autohtoni, repet – autohtoni – pentru că în piețele din București sunt foarte mulți intermediari care n-au nicio bucată de pământ”, a spus Ludovic Orban.

Premierul a subliniat că va transmite Direcțiilor de Sănătate Publică să susțină autoritățile locale în amenajarea acestor spații. 

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.