Chițac, despre noul regulament al parcărilor: „Pregătim acțiunea în instanță!”

Consilierii locali municipali s-au întrunit săptămâna trecută în ședința ordinară pe luna iulie, în cadrul căreia, printre altele, au votat proiectul de hotărâre privind stabilirea și sancționarea contravențiilor cu privire la utilizarea locurilor de parcare de pe raza municipiului Constanța. Detalii, AICI! Amintim că regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice de pe raza municipiului Constanța a fost anulat în instanță pe 25 martie, ca urmare a acțiunii asociației Constanța Altfel.

Între timp, cei de la Constanța Altfel și implicit senatorul Vergil Chițac, candidatul PNL pentru funcția de primar al Constanței, anunță că și acest nou regulament va fi atacat în instanță, întrucât, la fel ca precedentul, este plin de… ilegalități.

„Legea e lege peste tot, doar la Constanța nu. Am primit zilele acestea mai multe întrebări legate de plata taxei pentru locurile de parcare. După ce noi, cei de la Constanța Altfel, am reușit să anulăm în instanță Regulamentul parcărilor adoptat în 2018, onor Primăria condusă de PSD a adoptat în ultima ședință a Consiliului Local o hotărâre prin care cetățenii sunt amendați dacă nu plătesc parcările pe domeniul public și privat al orașului. Câteva precizări sunt absolut necesare. Regulamentul parcărilor a fost anulat după ce instanța a reținut toate cele 36 de motive de nelegalitate invocate de noi, cei de la Constanța Altfel. Vă rog să rețineți: 36 de ilegalități a „reușit” Primăria să introducă într-un regulament. De exemplu, regulamentul prevedea numai obligația noastră de a plăti parcările, nu și obligația lor de a le întreține, marca, deszăpezi, de a asigura plata și prin alte mijloace decât telefonul mobil etc. Odată desființat definitiv regulamentul, s-a anulat și obligația cetățenilor de a plăti tariful de parcare instituit prin acesta. Așadar, nu poți amenda pe cineva pentru o obligație care nu există. Simplu… de Gâgă! Pregătim acțiunea în instanță. Aveți încredere! P.S. Să fie clar, noi nu suntem împotriva plății locurilor de parcare în unele zone, dar trebuie făcută legal. Primăria nu poate funcționa împotriva oamenilor și în disprețul legii. P.P.S. Atenționez serviciul juridic al Primăriei… Prea multe chixuri! Avem o problemă de competență acolo”, a transmis Vergil Chițac.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *