Spread the love

Reeditarea la Constanța a manifestărilor prilejuite de sărbătorile pascale, restricționate în acest an în timpul stării de urgență, a stârnit reacții contradictorii. Arhiepiscopia Tomisului a anunțat zilele trecute că în noaptea de 26 spre 27 mai, la miezul nopții, în bisericile și mânăstirile din Arhiepiscopie se va face o nouă slujbă de Paște, clerul chemând credincioșii să primească Lumina Învierii „ca în noaptea de Paști”, întrucât „credincioșii nu au putut participa în comuniune deplină cu clerul la această slujbă”.

Senatorul constănțean Vergil Chițac se regăsește printre cei care critică a doua Înviere, arătând că ceea ce se va întâmpla la Constanța nu are nici o legătură cu… divinitatea.

„Constanța se pregătește de o a doua Înviere în plină pandemie. Pe lângă aberația de proporții uriașe, aș vrea să subliniez altceva: unora li s-a dat atât de multă putere încât acum au ajuns să se confunde pe ei înșiși cu divinitatea. Teatrul absurdului, nu altceva. Dar, din fericire, lumea a început să perceapă aceste derapaje în cheia potrivită și să le amendeze. Nesimțirea nu poate continua la nesfârșit”, a transmis Chițac.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *