Chițac, despre amenințarea coronavirus: „Această criză va fi depășită în scurt timp”

Secretarul de stat în cadrul MAI, Raed Arafat, a anunțat miercuri, la finalul ședinței de la sediul ministerului, faptul că au fost stabilite noi restricții pentru a limita răspândirea infecțiilor cu coronavirus. Astfel, în România se interzic până pe 31 martie activitățile culturale, religioase, științifice și de divertisment cu peste 100 de persone. De asemenea, muzeele vor fi închise până la finalul lunii. Anunțul vine după o lungă serie de decizii drastice.

Miercuri, la nivel național, sunt în total 37 de cazuri confirmate, dintre care 17 în București.

În ciuda escaladării numărului de persoane depistate pozitiv, în special în Capitală, senatorul constănțean Vergil Chițac consideră că măsurile de prevenție luate de autorități „vor avea efectele pe care ni le dorim cu toții”.

„Înțeleg foarte bine îngrijorarea provocată de coronavirus în țara noastră și peste tot în lume. Am încredere că măsurile de prevenție luate de autorități vor avea efectele pe care ni le dorim cu toții și că toată această criză va fi depășită în scurt timp. Este foarte important să ascultăm cu atenție indicațiile persoanelor și instituțiilor abilitate și să nu dăm crezare informațiilor false și alarmiste care au început să circule în toate mediile. Ne spălăm cât mai des pe mâini, evităm locurile aglomerate și apelăm cu încredere la autorități dacă este cazul. Astfel, ne protejăm atât pe noi cât și pe cei apropiați nouă”, a transmis Chițac.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *