Spread the love

Senatorul constănțean Vergil Chițac, candidat desemnat de PNL pentru Primăria Constanța, a punctat joi seară în cadrul unei dezbateri online faptul că orașul se menține pe linia de plutire grație Portului sau Canalului Dunăre-Marea Neagră, întrucât în ultimii 20 de ani nu a existat o strategie reală de dezvoltare. În acest context, Chițac a arătat că, în ultimii ani, salariile au tot scăzut în Constanța, concomitent cu creșterea numărului de asistați social.

„Radu Mazăre a ieșit de pe eșichierul politic constănțean și lucrurile nu s-au rezolvat. Răul este mai profund. Constanța nu este un oraș important, din păcate, acum. Poate deveni un oraș important, ar trebui să fie un oraș important, deși are toate ingredientele pentru asta. Portul este poarta prin care intră și ies mărfurile din și în țara noastră. (Județul – n.r.) Constanța are Canalul Dunăre-Marea Neagră, pentru transportul fluvial. Nu a existat o preocupare a dezvoltării economice a orașului. Din contră, în ultimii 20 de ani, cu siguranță, administrația PSD a orașului a sărăcit locuitorii Constanței, i-a adus pe unii dintre ei într-o stare de sărăcie și marginalitate tocmai ca să-i voteze. Este aici o politică foarte cinică. În 2019, salariul brut mediu în Constanța a fost în jur de 2.600 lei, suntem pe locul 19 în țară, am coborât față de 2016 cu 8 locuri. Există un proiect social, numit RESPECT, care se dă de către Primărie cetățenilor mai nevoiași. Dacă în 2016 numărul acestora era 28.000, în 2020 au ajuns la 35.000. Economia s-a deplasat spre turismul sezonier și spre zona de comerț, ca atare oamenii care lucrează în zona turismului pentru 2-3 luni, au salarii sezoniere și la niște cuantumuri foarte mici. (…) Dacă nu ar fi existat Portul, orașul Constanța ar fi fost mai sărac ca Vaslui. Nu găsim în Constanța segmentul IT, absolut deloc. Nu găsim zona de industrii creative. Nu găsim hub-uri logistice, deși ar trebui să avem. Nu găsim nici un fel de parc industrial. Rămânerea în urmă a Constanței este evidentă și este sursa tuturor relelor”, a spus Vergil Chițac.

Întrebat unde a fost opoziția în acești 20 de ani, senatorul a arătat că partidele – în special PNL – au fost slabe, chiar debile.

„Nu sunt apropiat de fenomenul politic de foarte mult timp și de desfășurarea lui în ultimii 20 de ani. În 2016 am concurat cu toată onestitatea și cu toată puterea mea la Primăria Constanței, e adevărat că am avut cel mai bun rezultat din ultimii 20 de ani împotriva PSD. Poate nu au putut să facă mai mult partidele politice… (….) Cu siguranță, opoziția în Constanța, în perioada asta, a fost slabă, ca să nu spun debilă… 20 de ani de administrație PSD e prea mult”, a mai spus Chițac.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *