Spread the love

Președintele Asociației Constanța Altfel, senatorul Vergil Chițac, punctează faptul că se află sub un asediu din partea unor dezvoltatori imobiliari din municipiu. Asociația contestă, în general cu succes, atribuirile de autorizații de construcții, fiind practic vorba de un adevărat război între Chițac și acești dezvoltatori. După o lungă serie de victorii în instanțele civile ale Constanța Altfel, este evident că, cel puțin teoretic, acești dezvoltatori fac un front comun pentru a-și apăra interesele.

CITEȘTE ȘI:

Chițac arată că este supus unei asemenea presiuni, acești dezvoltatori primind, în opinia senatorului, girul administrației locale.

„Asist cu stupoare la avalanșa de proiecte imobiliare care vor fi dezvoltate în municipiul Constanța. Îmi este clar că unii dintre dezvoltatori știu că ar trebui măcar să înceapă, dacă nu chiar să și finalizeze blocurile sau ansamblurile rezidențiale până anul viitor în iunie! Că după aceea nu se știe dacă cel ce va veni în fruntea administrației locale va mai permite o așa degringoladă urbanistică și legislativă. Marea majoritate a investitorilor au și vicii mai mici sau mai mari în proiectele pentru care cer Autorizații de construire și pentru care au inițiat PUZ-uri menite să le permită extinderea pe orizontală și pe verticală chiar dincolo de limita legii. Cu o parte dintre aceștia ne judecăm și încercăm să-i aducem în legalitate. Am aflat din presă că pe terenul fostului abator din Constanța se va construi un ansamblu care la prima vedere pare un proiect avangardist pentru Constanța. Cu blocuri de 15 etaje pentru locuit, 20 de etaje cu destinația birouri și spații comerciale. E prevăzută și o piscină de care Constanța are atâta nevoie. Să nu mă înțelegeți greșit. N-am nimic cu investițiile imobiliare, deși o mână de șmecheri care aruncă cu banii în stânga și în dreapta,propagă în media ideea că sunt împotriva dezvoltării orașului chiar dacă ei nu știu ce înseamnă dezvoltare. Am mai spus că în Constanța se dau între 1.800 și 2000 de autorizații pe an iar noi cei de la “Constanța Altfel” am atacat în justiție numai 20 în doi ani, reprezentând niște proiecte faraonice care sluțesc orașul. Cred că în loc de clădirile deplorabile ale fostului abator orașul ar arăta mai bine cu acest complex imobiliar avangardist. Dar îmi pun tot mai des întrebarea dacă există cerere pe piața imobiliară pentru o astfel de dezvoltare imobiliară. Întrebarea mea vine în contextul în care avem multe alte blocuri în construcție în zona bulevardului Aurel Vlaicu, KM 4-5 și alte zone. În zona bulevardului Aurel Vlaicu se va dezvolta un cartier întreg ce se va întinde între bulevardul Aurel Vlaicu, spre localitatea Ovidiu și șoseaua ce duce în localitatea Poiana. Dacă însumăm 900 de apartamente cât va avea ansamblul de la fostul abator cu miile de apartamente de pe Aurel Vlaicu și din „cartierul” Mamaia rezultă o ofertă imensă pentru un oraș fără industrie, servicii de calitate și cu turism preponderent de week-end. Colac peste pupăză sunt semne și de o intrare în criză! Stau și mă întreb dacă acești investitori foarte agresivi pe piața imobiliară a Constanței au vreo prognoză profesionistă de marketing sau se înghesuie la concesiile de la litera legii făcute de administrația Făgădău?”, a transmis, marți, președintele Asociației Constanța Altfel, Vergil Chițac.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *