Chițac (Constanța Altfel): „Constanța, unul dintre cele mai poluate orașe din România. O gașcă de protejați ne-au condamnat la o moarte lentă și insidioasă”

Președintele asociației Constanța Altfel, senatorul Vergil Chițac, arată faptul că municipiul este cu mult sub norma europeană în ceea ce privește minimul necesar de spațiu verde/cetățean. Totuși, în acest context, arată senatorul, cifrele nu au reprezentat un motiv suficient de puternic pentru a opri degradarea urbanistică.

Vergil Chițac s-a năpustit din nou asupra dezvoltatorilor imobiliari care, potrivit acestuia, nu au nici un principiu decât al îmbogățirii și, odată cu activitatea lor, orașul Constanța rămâne, practic, fără spații verzi.

„Faptul că acum suntem cu mult sub norma europeană de 26 m2 spațiu verde/capita, nu a constituit un motiv suficient de puternic pentru a opri degradarea urbanistică. S-au aprobat și se aprobă în continuare cu frenezie și inconștiență PUZ-uri si Autorizații de Construcție care nu respectă indicatori urbanistici elementari cum sunt: înălțimea sau numărul locurilor de parcare. S-a construit și se construiește pe spațiile verzi și nu de acum ci de 20 de ani. Asta e cauza pricipală a faptului că… iată acum avem dovada, Constanța este unul dintre cele mai poluate orașe din România. O gașcă de autointitulați „dezvoltatori imobiliari”, șpăguind pe la primărie și protejați de unii care poartă nume din diferite instituții ale statutului, ne-au condamnat la o moarte lentă și insidioasă. Nu au nici un principiu decât al îmbogățirii și cred că noi nu avem memorie. Poate nu ne-o pierdem până anul viitor. P. S. În Constanța se dau între 1.800 și 2000 de autorizații pe an. Noi cei de la „Constanța Altfel” am atacat în justiție 20 în doi ani, reprezentând niște proiecte faraonice care sluțesc orașul. O mână de șmecheri care aruncă cu banii în stânga și în dreapta, propagă în media ideea că suntem împotriva dezvoltării orașului. Serios băieți? Voi știți ce înseamnă dezvoltare? Dar dezvoltare durabilă? Ia citiți în poză ce spun oamenii despre cum ați dezvoltat voi Constanța: „La Nisipurile de Aur e mai ieftin și mai curat”!”, a spus senatorul Chițac.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.