Chițac (candidat PNL): „Calitatea discursului public a căzut foarte mult. Am primit un potop de înjurături…”

Mai avem doar câteva zile până când, oficial, vom intra în campania electorală pentru alegerile locale. La nivelul municipiului Constanța avem, ca o premieră în istoria democratică a urbei, nu mai puțin de 17 candidați, lupta fiind mai acută ca niciodată. Candidatul PNL pentru funcția de primar al Constanței, senatorul Vergil Chițac, unul dintre candidații cu șanse pentru acest post, consideră că inflația de candidați ne poate spune multe lucruri, cum ar fi scăderea drastică a calității discursului public și politic, care duce, inerent, la debusolarea populației.

Vergil Chițac ne-a precizat că și-a prezentat programul electoral fără mare fast și, cu toate acestea, a primit un potop de înjurături:

„Mi-am prezentat programul de guvernare locală, am invitat cetățenii să participe la discuție, am dat o formă finală și mă prezint în fața constănțenilor. În diferite postări publice și ieșiri media am prezentat programul și ce s-a întâmplat… am primit un potop de înjurături și de calomnii. Am constatat că discursul public, politic, a decăzut cu mult. Sigur, nu mă așteptam că în politică sunt îngeri și că e mai contondent în politica asta, mai ales în preajma alegerilor, dar să coboare atât de mult calitatea educației oamenilor, nu m-am așteptat… Este mai rău decât cele mai rele coșmaruri ale mele. Asta am constatat. Fără a mă victimiza, sunt singur împotriva tuturor, în condițiile în care eu nu am avut nimic cu nimeni. Știm de ce se întâmplă asta. Pe partea non-PSD, nu i-aș spune partea dreaptă, se pulverizează voturile, pentru că asta e tactica PSD. E singurul scop: să dea în mine!”, a spus Vergil Chițac, pentru TOMIS NEWS.

Candidatul PNL nu va prezenta programul său electoral în cadrul unui eveniment public special conceput în acest sens, însă ne-a vorbit despre lansările celorlalți principali contracandidați, precum primarul în funcție, Decebal Făgădău și candidatul Alianței USR – PLUS, Stelian Ion. Despre lansarea lui Decebal Făgădău, Vergil Chițac ne-a precizat că a fost stupefiat pentru că un primar s-a luat la trântă cu un privat, fiind vorba de declarațiile primarului la adresa magnatului din Port, Gabriel Comănescu:

„Dacă nu ar fi trist pentru constănțeni, ar fi hilar! Domnul Făgădău ar trebui să ne spună ce a făcut cu proiectele vechi înainte de a-și propune altele noi. Ce s-a întâmplat cu proiectele pe care le prezenta ca pe niște farfurii zburătoare? Suntem într-un teatru absurd! Pe de altă parte, am înțeles că domnul acesta sau cum îl numiți (Făgădău – n.r.) s-a luat la trântă cu un privat (Comănescu – n.r.). Dom-le, lăsând la o parte cât de contestați sunt acești oameni în opinia publică, este pentru prima dată în istoria democrației când un primar vituperează la adresa unui privat, care desfășoară activitatea în raza autorității teritoriale pe care o păstorește. Ce să ai cu un om care dă locuri de muncă? Dacă un om vinde gogoși, are doi angajați, trebuie să îi mulțumești ca primar și în fiecare dimineață să cumperi o gogoașă! Nu pot să înțeleg… cum poți ca primar să te iei la trântă cu un privat? Eu nu am mai auzit așa ceva…”, a spus Vergil Chițac, pentru TOMIS NEWS.

În ceea ce privește prestația lui Stelian Ion, senatorul Chițac a fost mai vehement, susținând că dumnealui, pentru mine, nu mai există:

„Nu, nu, lăsați-mă să nu… Domnul acesta, de când a coborât discursul public, folosind potop de invective și injurii la adresa mea, din acel moment dumnealui nu mai este pe radarul meu. Considerați că, pentru mine, el nu mai există!”, a mai spus Chițac, pentru TOMIS NEWS.

Pentru funcția de primar al municipiului Constanța s-au înscris în cursă 17 candidați, de toate… culorile. Partide mai mici, mărunte, independenți, reprezentarea politică este o înfloritoare premieră la malul mării. Senatorul Chițac nu este însă convins de această aparență, susținând că o democrație sănătoasă ar fi fost… alegerile în două tururi:

„Le e frică! Nu e logic? S-au acumulat pe partea non-PSD ca să smulgă din voturile mele. Despre asta e vorba, nimic altceva! Toți se iau de mine, mai puțin Antoniadis. (…) Toți se poziționează anti Făgădău ca să ia voturi de la mine, e simplu, e logica lor! (…) 2.000 de voturi de acolo, 3.000 de dincolo, s-au adunat nu? O democrație sănătoasă ar fi fost votul în două tururi!”, a concluzionat Vergil Chițac, pentru TOMIS NEWS.

Pentru postul de primar al municipiului Constanța candidează următorii:

Decebal Făgădău (PSD), Vergil Chițac (PNL), Stelian Ion (Alianța USR – PLUS), Anton Traian Antoniadis (Uniunea Elenă din România); Claudiu-Iorga Palaz (PMP), Mircea Titus Dobre (PRO România), Horia Constantinescu (PPU-SL), Corina Martin (PER), Tudorel Chesoi (ANT), Andrei Popescu (independent), Nicoleta Ploscaru (independent), Dan Aionesei (Mișcarea Patrioților Români – Dreapta Liberală), Victor Cruceru (ALDE), Constantin Frățilă (LORD), Ayla Reșit (independent), Muncianu Sorin Titus (Partidul Neamul Românesc) și Marian Vasiliev (independent).

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *