Chițac a intrat în „lumea bună” a primarilor din vizorul DNA. Horia Constantinescu, suspect și el în dosarul Garden Shop

Primarul Constanței, Vergil Chițac, este suspect într-un dosar DNA privind plăți nelegale într-un contract pentru spații verzi. În ceea ce se numește deja dosarul Garden Shop și Horia Constantinescu, fost director în Primărie și responsabil cu spațiile verzi la momentul respectiv, în prezent președinte al ANPC. Chițac și Constantinescu au fost audiați la DNA Constanța în urmă cu o lună.

Chițac ar fi plătit nelegal către firma care întreține spațiile verzi din oraș mai multe facturi, fiind vorba de Garden Shop Services, fosta Pomacost. Potrivit surselor judiciare ale TOMIS NEWS, este vorba de 12 facturi și încadrarea în calitatea de inculpați ar fi… o chestiune foarte scurtă de timp. Pomacost și-a schimbat denumirea în Garden Shop odată cu preluarea societății, la finalul anului 2019, de către Laurențiu Bălănescu, un PNL-ist din București. Bălănescu a achiziționat 80% dintre acțiuni și un aport de 400.000 lei părți sociale din companie, care s-au aflat în posesia Aterina Global SRL. Foști acționari și la Pomacost, Mihai Popa și Mihai Florentina, au rămas în firmă cu câte 10% acțiuni.

Contractul Primăriei Constanțai cu Garden Shop s-a încheiat oficial, la cererea firmei, la data de 15 februarie 2021 și a fost reluat în luna iulie 2021, în baza contractului încheiat încă din… 5 iunie 2001. La patru luni și jumătate de la data rezilierii, Primăria a reluat colaborarea cu Garden Shop Services în baza contractului inițial, numai că acordul anterior nu mai era valabil, deci nu se putea semna un nou act fără lansarea unei licitații publice de prestări servicii la care ar fi putut participa orice operator de profil.

Primarul Constanței, Vergil Chițac, mai este vizat în alte trei dosare ale DNA, respectiv o serie de concursuri pentru funcții publice în instituție, Spitalul de Boli Infecțioase Constanța și imobilul din str. Zorelelor nr. 8.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “Chițac a intrat în „lumea bună” a primarilor din vizorul DNA. Horia Constantinescu, suspect și el în dosarul Garden Shop

  • sâmbătă, 21 mai 2022 la 06:38
    Permalink

    VERGILIUS LA MAI MARE/MAI MULTE DOSARE SI ALUPUGUS CU TIATA RIVNA.
    TI SI FECALA DE CINSTANESCU.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.