Chiru vrea dezbateri publice cu Chițac, Palaz, Bădrăgan și Făgădău

Încă de la începutul campaniei electorale, candidatul ALDE la Primăria Constanța, Christian Gigi Chiru, a lansat o provocare candidaților „dreptei”, respectiv candidatul PMP Claudiu-Iorga Palaz sau candidatul PNL Vergil Chițac, să efectueze un sondaj de opinie, care să desemneze un candidat unic pentru cele trei partide, pentru maximizarea șanselor la proximele alegeri locale.

Mai sunt câteva zile până la votul din 5 iunie, iar Chiru a lansat, de data aceasta, o scrisoare deschisă lui Claudiu Palaz, Vergil Chițac, candidatul PSD Decebal Făgădău și candidatul PRU Dumitru Bădrăgan, să participe la două runde de dezbateri publice.

„Dacă cei care ne revendicăm de dreapta nu înțelegem că e necesară această dezbatere, cum nu au înțeles cât de necesar era același sondaj, ați văzut răspunsul la solicitarea mea: au început să apară în piață sondaje. Depinde cine îl comanda. Cine îl comanda apărea pe primul loc! Păi, nu se face așa! Un protocol între partide și întrebarea era așa: „pe cine preferați candidatul ALDE, dintre următorii?” Nu e suficient că aruncăm zeci de mii de euro pe sondaje manipulatoare, ca să ne revendicăm că suntem preferați de electoratul de dreapta. Un proiect serios așa se finaliza. (…) Dacă în această săptămână nu avem capacitatea de a determina procentul de 48% de absenteism pe care îl preconizez să îl diminuăm și participarea să depășeașcă 55-60%, rezultatul cred că este previzibil… (…) Subliniez că în lipsa unei cercetări, a unui sondaj, personal mă voi concentra pe campania electorală în așa fel încât să găsesc alte soluții ca un reprezentant al dreptei să câștige pe 5 iunie la Constanța. În acest sens, astăzi voi lansa o scrisoare deschisă către toți candidații de dreapta, cei care au nivel de notorietate, la un exercițiu democratic, corect și necesar, de a avea două runde de dezbateri. (…) Propun două runde de dezbateri, una, joi la Biblioteca Județeană; cea de-a doua, vineri, la Casa de Cultură. Candidații să fie însoțiți de un număr egal de susținători, presa constănțeană să se implice în organizarea acestei dezbateri, în care invit reprezentanți ai ONG-urilor, sindicatelor și patronatelor și ai asociațiilor de locatari, pe modelul consacrat, cu întrebări trase dintr-un bol, fiecare având un număr de minute egal alocate pentru a răspunde”, a spus Chiru.

Confirmă întâlnirea cu Gheorghe Dragomir. „Chițac ar fi trebuit să se retragă”

Zilele trecute, Christian Gigi Chiru și președintele PNL Constanța, Gheorghe Dragomir, au fost surprinși într-o discuție privată la un restaurant din oraș. Chiru a confirmat discuția și a precizat că invitația i-a aparținut liderului liberal.

„Confirm că am avut o întâlnire cu domnul Dragomir. Ne-am propus să avem și o a doua… dacă s-or impune mai multe… am văzut în ultima vreme că se fac speculații vis-a-vis de o retragere din competiția electorală, lucru pe care îl infirm. Dacă ar fi potrivit ca cineva să se retragă din această competiție, fără un sondaj de opinie care să indice cine e cel mai potrivit să candideze, mai degrabă ar fi cel mai bine să se retragă domnul Chițac, pentru că, în ceea ce mă privește, am capacitatea de a-i convinge pe acei membri ai PNL, care nu-l vor vota pe dl. Chițac pentru că e un candidat impus, cum am capacitatea de a-i convinge pe foștii colegi din PDL. (…) Gheorghe Dragomir nu mi-a cerut să mă retrag. Probabil că s-a simțit dator să facă un demers care viza provocarea pe care am lansat-o. Puțin tardiv, puțin nesigur… Ne întâlnim, nu am o problemă să mă întâlnesc. (…) Inițiativa i-a aparținut, am discutat ca între doi foști colegi foarte amical, am făcut și o radiografie a perioadei în care eram colegi, dar subiectul întâlnirii a fost propunerea mea de desemnare a unui candidat în baza unui sondaj. (…) Cumva, a achiesat că e o idee bună și dacă ne-am fi mișcat mai repede…”, a mai spus Gigi Chiru.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *