Chiru lansează BOMBA pentru candidații de dreapta: „Să ne unim în jurul unui singur candidat!”

Judecătorii Curții Constituționale au respins, miercuri, solicitarea prin care se urmărea trecerea de la un tur de scrutin la două tururi de scrutin la alegerile locale.

Procurorul de ședință, le-a cerut judecătorilor CCR să respingă această solicitare, argumentând atât cu o decizie dată de Curtea Constituțională, cât și cu decizii ale Comisiei de la Veneția, care prevăd că leguitorul, adică Parlamentul, este singurul organ care poate stabili modul în care se desfășoară alegerile.

Decizia CCR a venit ca un trăsnet peste partidele de dreapta, care sperau la două tururi, sistemul oferindu-le o șansă în plus la alegerile din 5 iunie. Drept urmare, candidatul ALDE la Primăria Constanța, Christian Gigi Chiru, a lansat, joi, o provocare inedită competitorilor de dreapta:

„Constanţa are nevoie de un candidat de dreapta puternic, cu şanse reale, care să fie în stare să-l învingă, în lupta electorală de pe 5 iunie, pe candidatul PSD, cel care este favorizat de moştenirea „agonisită” în ultimii 16 ani de echipa lui Radu Mazăre. În opinia mea, candidaţii celorlalte partide de dreapta dar şi candidaţii independenţi, ar trebui, spre binele Constanţei, să susţină un singur candidat. Ar trebui ca noi, candidaţii de dreapta, să ne unim forţele pentru a scăpa Constanța de actuala administrație. Este necesar să dăm o șansă constănțenilor pentru a schimba soarta orașului. De aceea, consider că este vital, în aceste momente, să susţinem un candidat care să aibă o şansă reală şi forţa necesară pentru a se lupta de la egal la egal cu candidatul PSD, a spus Chiru.

Candidatul ALDE susține că este favorit în sondaje, însă dacă acestea îl vor releva într-un final pe un alt candidat îl va susține.

„Toate sondajele arată că în momentul de faţă sunt pe primul loc în preferinţele alegătorilor şi, din acest motiv, îi invit pe contracandidaţii mei în proiectul „Constanţa Liberală. Constanța, oraș european”. Este singura şansă ca în acest an să putem scăpa, la Constanța, de actuala administrație. În plus, sunt convins că fiecare dintre cei care vin alături de mine pot ajuta la îmbunătăţirea proiectului „Constanţa Liberală. Constanța, oraș european”. Rezultatele reale ale sondajului PNL mă îndreptăţesc să cer acest lucru. (…) Dacă sondajul nu mă va indica drept candidatul cu cele mai mari şanse, mă voi alătura aceluia în stare să-l învingă pe Decebal Făgădău şi voi face tot ceea ce-mi stă în putere să generăm acea schimbare așteptată de toată lumea”, a concluzionat Chiru.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *