Chiru îl prinde pe Chițac în off-side: campanie electorală în uniforma de amiral! „Să prezinte facturile!”

Candidatul ALDE la Primăria Constanța, Christian Gigi Chiru, a organizat, luni, o conferință de presă, în care a precizat că, în prezent, dreapta constănțeană este în imposibilitatea de a desemna un candidat comun și a arătat cu degetul către celelalte două partide: PNL și PMP.

Judecătorii Curții Constituționale au respins la începutul acestei luni solicitarea prin care se urmărea trecerea de la un tur de scrutin la două tururi de scrutin la alegerile locale.

Decizia CCR a venit ca un trăsnet peste partidele de dreapta, care sperau la două tururi, sistemul oferindu-le o șansă în plus la alegerile din 5 iunie. Drept urmare, candidatul ALDE la Primăria Constanța, Christian Gigi Chiru, a lansat imediat după acea decizie o provocare inedită competitorilor de dreapta: un sondaj de opinie care să desemneze un candidat unic al celor trei partide, respectiv PNL, PMP și ALDE.

PNL și PMP nu au dat curs solicitării, iar Chiru a precizat că, în opinia sa, treburile sunt clare: cei doi (Vergil Chițac și Claudiu Palaz – n.r.) țintesc o funcție în Parlamentul României. Totodată, Chiru a mai spus că blatul dintre PSD și PNL încă este de actualitate, iar președintele PNL Constanța, Gheorghe Dragomir, și-ar fi negociat funcția de președinte al Consiliului Județean.

„Practic, de astăzi, suntem în imposibilitatea de a mai discuta despre o astfel de variantă de lucru, motiv pentru care cu regret sau, mai degrabă, cu profundă dezamăgire, denunț faptul că îmi este foarte limpede că între PSD și PNL Constanța se menține același blat de susținere în spatele ușilor închise a unor candidați, care, în opinia mea, reprezintă legătura cu trecutul ultimilor 26 de ani din administrația constănțeană. Îi acuz atât pe cei de la PSD, care sunt principalii beneficiari, dar și conducerea actuală a PNL, aceeași din ultimii 20 de ani, că fac un joc necinstit și, în spatele ușilor închise, împart funcțiile din administrația constănțeană. Ar urma ca dl. George Dragomir să ajungă prin votul secret al consilierilor celor două partide președintele CJC și domnul Făgădău primarul municipiului Constanța!”, a spus Chiru.

Candidatul ALDE a lansat totodată și o invitație de dezbatere electorală, pentru candidatul PSD, Decebal Făgădău și pentru candidatul PNL, Vergil Chițac.

„Îi invit pe dl. Făgădău și pe dl. Chițac la dezbateri electorale. Le amintesc celor doi că suntem în campanie electorală și că esența democrației o reprezintă dezbaterea proiectelor. Îi invit să-și aleagă televiziunea, locația, temele și să discutăm transparent în fața opiniei publice care sunt interesele ascunse din spatele celor doi candidați. (…) Îl invit, de asemenea, pe domnul Făgădău să discutăm de ce a așteptat opt ani de zile să reclame prejudiciul creat constănțenilor de firma Polaris, prejudiciu care ar fi suficient să reabilităm jumătate din blocurile Constanței”, a mai spus Chiru.

BOMBĂ MApN are de lucru! ALDE l-a prins pe Chițac: campanie electorală în uniforma militară!

În cadrul conferinței de luni, senatorul Christian Gigi Chiru l-a prins în off-side pe candidatul PNL, probabil pentru că celui din urmă îi plac termenii fotbalistici, așa cum a făcut referiri și la discursul de duminică de la lansarea candidaților partidului în județ. Chiru a prezentat o reclamă electorală a lui Vergil Chițac, pe platforma populară YouTube, în care candidatul PNL purta uniforma militară!

13288102_10156992554050074_1486325048_o (1)

 

„Circulă în mediul online! Să explice dacă acea factură este pe numele partidului sau dacă este vorba de o finanțare ilegală a campaniei domniei sale! Fotografia este de ieri! (…) Unde a fost dl. Chițac 26 de ani? De ce ar trebui constănțenii să aibă încredere într-un candidat meteorit, care ne anunță că rezultatul pe care îl va obține este un argument moral să meargă în Senatul României? De ce un candidat „imaculat” folosește uniforma militară, deși legislația îi interzice acest lucru? De ce ar trebui constănțenii să se încreadă într-un domn care clamează respectarea legii și care nici nu s-a apropiat de Primărie, dar putem să îl suspectăm de nenumărate încălcări ale legii privind campania electorală? Nu poți să apari după ce ai locuit, ai trăit, ai activat în acest oraș și să spui: de azi sunt nemulțumit! Păi, orașul se scufundă de 26 de ani!”, a mai spus Chiru.

CITEȘTE ȘI:

JALNIC! A copiat până și un discurs al lui Obama! Chițac, acuzat din toate părțile de plagiat!

Regulamentele militare, legislația țării și a Uniunii Europene interzic folosirea imaginii armatei și, implicit, a uniformei militare în scop propagandistic. Pentru cadrele militare în rezervă sau în retragere (cum este cazul lui Vergil Chițac – n.r.), Ordinul nr. M.146/2003 precizează ocaziile în care se poate purta uniforma militară, art. 5 fiind foarte explicit în acest sens:

„Se interzice cadrelor militare în rezervă sau în retragere să poarte uniforma militară la ședințe, întruniri, manifestații de orice fel și emisiuni organizate de instituții, partide, organizații politice sau apolitice ori în alte situații decât cele menționate la art. 1”.

În mod cert, ne aflăm în situația încălcării dispozițiilor legale, care reglementează mijloacele ce pot fi folosite în campania electorală, respectiv: Art. 65, alin. (3), din Legea 115/2015 – „Mijloacele folosite în campania electorală nu pot contraveni legii”!

 

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
 •  

2 comentarii la „Chiru îl prinde pe Chițac în off-side: campanie electorală în uniforma de amiral! „Să prezinte facturile!”

 • luni, 23 mai 2016 la 14:21
  Permalink

  Care uniforma de amiral?! E patata cu noroi de cand a sarit gardul cazarmii din Coiciu sa dea fuguta la amantlacul politicii. Asta e uniforma de valet al cuiva, zau! :)))))

  Răspunde
 • luni, 23 mai 2016 la 13:07
  Permalink

  Acuma fara suparare Dl Chiru : Si Dvs si Dl. Chitac aveti un parcurs de candidat identic, prin teleportare. N-ati muncit ptr partidele respective , ati venit direct in capul mesei. Aici trebuie sa recunoasteti ca Dvs l-ati “plagiat” pe Vergilica. Iaca se poate si invers ! 🙂

  Răspunde

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *