Chirițoiu (Consiliul Concurenței): „Companiile din transporturi nu merg grozav, dar NU MOARE NIMENI anul ăsta”

Președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, a atras atenţia vineri că, în acest an, companiile din transporturi nu au o situație grozavă, dar nu crede că va fi vorba de intrare în faliment.

Eu sper că până la anul o să avem aprobate planurile de restructurare și la CFR Marfă, și la TAROM, și sperăm și Blue Air, companie românească care a primit ajutor de stat de la statul român. Nu e o companie a statului, dar e totuși un operator din România care a primit un ajutor de stat. Toate acestea trei sunt în discuții la Comisia Europeană, eu zic că le vom rezolva în acest an. Suntem fericiți că la Complexul Energetic Oltenia a aprobat Comisia Europeană planul de restructurare. Este un mare succes, adică ne lasă să mai cheltuim două miliarde și ceva de euro pentru retehnologizarea la Oltenia. Dacă am scos Oltenia, obținem aprobarea și pe CFR Marfă, și pe TAROM”, a declarat Chiriţoiu la postul B1 TV.

Referitor la CFR Marfă, el a adăugat: „Eu sunt convins că vom ajunge la o înțelegere cu Comisia Europeană și vom avea un plan de restructurare aprobat de Comisia Europeană, de asta sunt sigur”.

Întrebat dacă va intra totuși în faliment compania, Bogdan Chirițoiu a explicat: „Nu, faliment, nu. Ea e în concordat în momentul de față. Să vedem, concordatul trebuie să expire, s-ar putea să trebuiască să fie prelungit concordatul. (…) Din aprilie 2021 nu s-au schimbat fundamental lucrurile. Cam același plan avem la CFR Marfă. Bun, acum o să rămână două companii, nu una, dar în esență aceeași operațiune se întâmplă. Partea viabilă din CFR Marfă, sub un alt nume, va continua să funcționeze și o serie de active excedentare vor fi vândute ca să își recupereze statul banii pe care îi are de recuperat de la CFR Marfă”.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *