China susține că sancțiunile împotriva Rusiei sunt SCANDALOASE: „Consecințele FORȚĂRII unei PUTERI NUCLEARE într-un COLȚ sunt de neimaginat!”

China a descris sancțiunile occidentale împotriva Rusiei drept „din ce în ce mai scandaloase”. Vorbind la un forum de securitate de la Beijing, viceministrul de externe Le Yucheng a declarat: „Sancțiunile împotriva Rusiei devin din ce în ce mai scandaloase”. El a adăugat că cetățenii ruși sunt privați de bunuri de peste mări „fără motiv”, potrivit Sky News.

Istoria a demonstrat în repetate rânduri că sancțiunile nu pot rezolva problemele. Sancțiunile vor dăuna doar oamenilor obișnuiți, vor afecta sistemul economic și financiar… și vor înrăutăți economia globală”, a susținut oficialul chinez.

Le Yucheng a recunoscut, de asemenea, teama Moscovei de NATO, spunând că alianța nu ar trebui să se extindă mai departe spre est, forțând Rusia „în colț”.

China este singura țară importantă care nu a criticat invadarea Ucrainei de către Rusia. Nici măcar nu folosește cuvântul „invazie”. Totuși, și-a exprimat îngrijorarea profundă cu privire la război și s-a opus sancțiunilor.

„Această urmărire a securității absolute (de către NATO) duce tocmai la non-securitate absolută”, a spus Le. „Consecințele forțării unei puteri majore, în special a unei puteri nucleare, într-un colț sunt și mai de neimaginat”, a mai precizat oficialul chinez.

Relația dintre Rusia și China se va consolida ca urmare a situației politice actuale, potrivit ministrului rus de externe, Serghei Lavrov.Într-un moment în care Occidentul subminează în mod flagrant toate bazele pe care se bazează sistemul internațional, desigur că noi, ca două mari puteri, trebuie să ne gândim cum să continuăm în această lume”, a declarat Lavrov, citat de agenția rusă de presă Interfax.

Într-o convorbire telefonică de vineri, președintele american Joe Biden l-a avertizat pe liderul chinez Xi Jinping cu privire la „implicațiile și consecințele” pentru China dacă Beijingul oferă sprijin Rusiei pentru război, a precizat Casa Albă, potrivit BBC. Presa de stat chineză a relatat că Xi a descris războiul ca nefiind „în interesul nimănui”, dar nu i-a adus nicio critică președintelui Vladimir Putin. Potrivit mai multor relatări recente din mass-media, Rusia a cerut Chinei echipamente militare pentru a sprijini invazia sa în Ucraina.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.