China le dă voie cuplurilor să aibă trei copii și încearcă să crească numărul nașterilor prin stimulente

China și-a revizuit legislația și le va permite cetățenior să aibă până la trei copii, măsura fiind luată pentru a spori rata natalității, informează BBC. Decizia a fost luată vineri, la Congresul Național, echivalentul unui parlament unicameral în China.

Autoritățile chineze anunțaseră încă din luna mai că le vor permite cuplurilor să aibă până la trei copii, însă această decizie a devenit lege abia acum. Vineri au fost adoptate și alte decizii menite să crească rata natalității și să „reducă povara” creșterii unui copil, informează agenția Xinhua. Printre acestea se numără eliminarea „taxei de mentenanță socială” – o penalitate pe care cuplurile trebuiau s-o plătească dacă nu respectau limita de copii, încurajarea guvernelor locale de a oferi concediu de creștere a copilului, precum și extinderea drepturilor femeilor la locul de muncă. Totodată, autoritățile s-au angajat că îmbunătățească infrastructura dedicată creșterii unui copil.

Datele ultimului recensământ arată o scădere drastică a ratei natalității. În 2016, China a renunțat la politica unicului copil, veche de zeci de ani, și le-a permis cetățenilor să aibă doi copii. Cu toate acestea, această schimbare nu a dus la o creștere sustenabilă a nașterilor. Multe cupluri au fost descurajate de costurile mari asociate creșterii unui copil în orașele chineze.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “China le dă voie cuplurilor să aibă trei copii și încearcă să crească numărul nașterilor prin stimulente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *