China amenință Marea Britanie: „NU mai aveți niciun viitor dacă ne dați deoparte!”

Ambasadorul chinez la Londra a amenințat Marea Britanie, într-un limbaj deloc diplomatic, că nu are niciun viitor dacă se decuplează de statul comunist, transmite Reuters.

Este greu de imaginat o „Britanie Globală” care ocolește sau exclude China. Decuplarea de China înseamnă decuplarea de oportunități, decuplarea de la creșterea economică și decuplarea de viitor”, a declarat presei ambasadorul Liu Xiaoming. El a adăugat Regatul Unit că „va plăti” dacă vrea să trateze China ca pe un stat ostil.

Relația dintre Regatul Unit și China s-a deteriorat în ultimele luni după ce autoritățile de la Londra au criticat Beijingul pentru impunerea noii legi a securității naționale în Hong Kong, o fost colonie britanică, și și-au luat angajamentul de a susține protestatarii și activiștii pro-democrație care vor să părăsească țara. Premierul Boris Johnson a declarat că Marea Britanie nu-i va abandona pe cetățenii din Hong Kong, afirmând că aproape 3 milioane de locuitori ai orașului ar putea primi cetățenie britanică.

Guvernul britanic a anunțat, acum două săptămâni, că va exclude gigantul chinez al echipamentelor telecom Huawei din rețeaua sa 5G din cauza unui risc pentru securitatea Regatului. De asemenea, pe 20 iulie, Regatul Unit a anunțat că va suspenda acordul de extrădare cu Hong Kong-ul ca urmare a impunerii noii legi a securității naționale asupra fostei sale colonii de către autoritățile de la Beijing.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.