Chesoi face apel la unitatea dreptei în Constanța: „Dacă PNL va câștiga singur, NU va avea majoritate în Consiliul Local și câștigul ar fi compromis”

Președintele Alianței Național-Țărăniste, candidat al partidului la alegerile locale din acest an, Tudorel Chesoi, consideră că partidele de dreapta din Constanța trebuie să facă front comun împotriva administrației condusă de PSD.

PNL și USR sunt cele două partide mari în jurul cărora gravitează celelalte forțe, precum PMP, Anton Antoniadis (Uniunea Elenă), Tudorel Chesoi sau Andrei Popescu (independent). Toate aceste forțe politice sunt în prezent în negocieri politice intense și, evident, nu lipsesc orgoliile. Chesoi a acceptat unul dintre apeluri, al USR și, luni seară, în cadrul unei emisiuni la un post local de televiziune, a propus la rândul său unificarea dreptei, pentru că în cazul în care un singur partid – în cel mai bun scenariu – ar câștiga alegerile, victoria ar fi la limită și ar fi lipsit de o majoritate în Consiliul Local. Până acum, Chesoi a avut o întâlnire cu Stelian Ion, deputatul USR candidat pentru Primăria Constanța.

„M-am înțeles foarte bine, e un om deschis, am discutat păreri, proiecte, fiecare cum vedem unitatea dreptei – acesta a fost principalul subiect. Am vorbit despre anumite similitudini în concepții și proiecte cu domnul deputat Ion Stelian. A fost o discuție fructuoasă, plăcută și am convenit la organizarea unei conferințe comune care are ca scop principal transmiterea unui mesaj pentru toate forțele de dreapta din Constanța. Este foarte important ca în Constanța să se creeze o forță unită, o alianță unică de dreapta. Este foarte posibil – PNL, de exemplu – să considere că ar putea să obțină primarul la limită, sunt mulți candidați – și nu vor avea majoritate în consiliul local și acest câștig va fi compromis. (…) Eu cunosc foarte bine structura consiliului local la care am participat în calitate de consilier și știu ce se petrece acolo și dacă un partid va avea 14 consilieri – jumătate plus unu, se îmbolnăvește unul, lipsește unul, sunt proiecte unde trebuie două treimi (patrimoniu, urbanism – n.r.) și care sunt foarte importante. Ele vor putea să nu treacă! Orașul nostru se află într-o situație foarte gravă, nu pare a fi condus, pare a fi abandonat, lipsit sau neglijat”, a spus Tudorel Chesoi.

Până în prezent, se vor duela pentru Primăria Constanța primarul în funcție Decebal Făgădău (PSD); Vergil Chițac din partea PNL, Stelian Ion din partea USR, Mircea Titus Dobre (PRO România), Anton Traian-Antoniadis (Uniunea Elenă din România), Horia Constantinescu (PPU), Tudorel Chesoi (Alianța Național Țărănistă), Andrei Popescu (independent), Nicoleta Ploscaru (independent) și Mohammad Murad (independent). PMP și-a anunțat candidaturile în localitățile din județ, cu excepția Constanței, întrucât președintele Claudiu-Iorga Palaz este în negocieri cu PNL și USR în perspectiva unui pol de dreapta pentru alegerile locale.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *