Chesnoiu (Agricultură): „Sper ca toți cei care iubesc România să se implice în promovarea produselor românești”

Dacă toți consumatorii români vor fi îndemnați să cumpere cât mai multe produse românești, fie ele agroalimentare sau nu, nivelul importurilor va scădea, dar în schimb ca crește foarte mult calitatea produselor, a explicat ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, în marja Târgului de Crăciun care a fost organizat în curtea ministerului.

„Sper ca prin implicarea dumneavoastră, a presei, a noastră, a factorilor decidenți, a tuturor celor care iubesc România și iubesc românii, să ne implicăm prin promovarea produselor românești. Eu vă spun că dacă toți consumatorii români vor fi îndreptați pentru a cumpăra cât mai multe produse românești, și mă refer aici nu numai la produsele agroalimentare pe care fermierii români le produc, ci la toate produsele pe care noi le fabricăm aici, în România, cu siguranță o să vedeți că și nivelul importurilor va scădea, va crește foarte mult calitatea produselor pentru că se reduce lanțul de aprovizionare și fermierii și producătorii români vor fi sprijiniți în acest fel”, a declarat ministrul Agriculturii.

Oficialul speră că Directiva privind practicile comerciale neloiale va fi transpusă în legislația românească la începutul anului viitor.

„Din perspectivă legislativă, finalizăm, sper eu, la începutul anului următor legea de transpunere a Directivei privind practicile comerciale neloiale și cred că va fi un instrument facil pentru autoritățile statului, pentru Consiliul Concurenței și Ministerul Agriculturii, de a interveni pe piață și a reechilibra balanța de negociere, care s-a văzut în ultimii ani cât de disproporționată este între fermierul român, între producătorul român și retailer”, a adăugat Adrian Chesnoiu.

Calitatea produselor românești este recunoscută peste tot în lume, a atras atenția ministrul Agriculturii.

„La Ministerul Agriculturii vom demara în luna ianuarie un grup de lucru pentru modificarea Legii 321, o lege care este destinată în principal produselor românești și produselor de calitate românești, pentru că o să observați că foarte multe din produsele pe care astăzi fermierii români le expun au scheme de calitate aprobate la nivel european. Este recunoscută calitatea produselor noastre peste tot în lume și acest lucru trebuie să continue și să încurajăm fermierii să își aprobe scheme de calitate și să certifice calitatea produselor lor”, a adăugat el.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.