Chesnoiu (Agricultură) insistă pentru optimizarea PNRR: „Agricultura României are ZERO lei!”

Adrian Chesnoiu (PSD), ministrul Agriculturii, a declarat că nu va renunţa la optimizarea PNRR, în condiţiile în care agricultura are alocaţi „zero lei”, până când nu va primi răspuns oficial de la Bruxelles că nu se poate.

Eu cred că există şanse. Am abordat la nivel european această discuţie cu comisarul pentru Agricultură Wojciechowski care, de altfel, în luna martie a anului 2021 a şi trimis o scrisoare ministrului român de resort, ministrului Agriculturii, în care îl încurajează şi încurajează statele membre să cuprindă investiţii şi reforme în agricultură finanţate din mecanismul de redresare şi rezilienţă. Eu cred că există o şansă şi nu o să renunţ la ea până când nu o să am un răspuns oficial de la Bruxelles că nu se poate. Mă gândesc la proiecte care pot fi finanţate prin optimizarea PNRR”, a declarat Adrian Chesnoiu, pentru Agerpres.

Acesta a punctat că România are un potențial fantastic de a investi în ferme.

Dacă noi punem în aplicare aceste concepte europene şi le transformăm din riscuri sau vulnerabilităţi în oportunităţi atunci cu siguranţă vom fi mai competitivi şi mai rezilienţi ca să folosim termenul acesta european care ne-a inundat în ultimii doi ani de zile, ţinând cont mai ales de faptul că în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă agricultura României are zero lei. Atât a contat pentru cei care au negociat Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă agricultura României”, a mai afirmat Chesnoiu.

România va primi 29,2 miliarde euro prin PNRR – 14,24 miliarde finanţări nerambursabile și 14,94 miliarde împrumuturi în condiţii avantajoase. Prima tranșă din prefinanţare, în valoare de 1,85 miliarde de euro, a ajuns în România luna aceasta. Comisia Europeană nu a aprobat strategia pentru irigații propusă de România. Adrian Oros (PNL), fostul ministru al Agriculturii, a declarat că proiectul a fost respins deoarece nu a fost considerat suficient de verde deși, în opinia sa, planul era foarte bun.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.