Chesnoiu a DEMISIONAT din funcția de ministru al Agriculturii și s-a SUSPENDAT din PSD! „NU am săvârșit o faptă penală”

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a anunțat joi că demisionează din funcție, după ce procurorii DNA au cerut Camerei Deputaților să-i ridice acestuia imunitatea, fiind bănuit de 5 infracțiuni.

„NU am săvârșit nicio faptă de natură penală sau de corupție și mi-am desfășurat mereu cu integritate și cu dedicare activitatea mea executivă! În urma apariției în spațiul public a unor suspiciuni cu privire la activitatea mea ministerială, am luat următoarele decizii:

  • Le solicit tuturor deputaților din toate partidele vot pentru ridicarea imunității parlamentare, deoarece eu consider că suntem cu toții egali în fața legii și vreau să am posibilitatea de a elimina orice potențială suspiciune!
  • Mă retrag din funcția de ministru – nu vreau să planeze nicio suspiciune asupra activității mele guvernamentale.
  • De asemenea, mă autosuspend din Partidul Social Democrat!”, a scris ministrul.

Prim-ministrul României, Nicolae-Ionel Ciucă, transmite că a luat act de anunțul demisiei lui Adrian Chesnoiu din funcția de ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

„Guvernul României își menține angajamentele de a asigura standardele de integritate și profesionalism necesare bunei funcționări a Executivului”, transmite premierul.

PSD a comunicat joi despre ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, după ce acesta a anunțat că demisionează din funcție după ce procurorii DNA au cerut Camerei Deputaților să-i ridice imunitatea, că demnitarul social-democrat are o „conduită onorabilă” și și-a îndeplinit sarcinile de ministru „în mod profesionist și cu integritate”, fiind unul dintre cei mai eficienți membri ai actualului guvern.

Așa cum a anunțat deja, ministrul Adrian Chesnoiu dorește ca instituțiile abilitate să facă cercetările necesare pentru eliminarea oricăror suspiciuni cu privire la activitatea sa. În acest sens, domnul Chesnoiu solicită „tuturor deputaților din toate partidele vot pentru ridicarea imunității parlamentare”. De asemenea, Adrian Chesnoiu a luat decizia de a se retrage din funcția de ministru și de a se suspenda din Partidul Social Democrat. PSD consideră că pe durata întregului mandat de ministru, domnul Chesnoiu și-a îndeplinit sarcinile în mod profesionist și cu integritate, fiind unul dintre cei mai eficienți membri ai actualului guvern. PSD va respecta deciziile luate de domnul Chesnoiu. Conduita onorabilă a acestuia, de a se retrage prompt din toate funcțiile deținute în Guvern și în partid, va permite instituțiilor abilitate să facă cercetările necesare cât mai rapid, pentru a înlătura astfel orice suspiciune asupra activității sale”, a transmis joi PSD.

DNA a anunțat joi că a transmis procurorului general al PICCJ referatul în vederea sesizării Camerei Deputaților pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de ministrul Agriculturii Adrian Chesnoiu, deputat în Parlamentul României.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *